MEKAN I SOČAN DESERT: Torta od banana i pudinga od vanile, hladno savršenstvo za ove vrele dane
Torta od vanilinog pudinga i banana je mekan i sočan desert, možete da je dekorišete i drugim voćem.
Pravi se sa pudingom od vanile i bananama.
Sastojci:
3 banane
Za koru:
6 belanaca
puding od vanile
1,5 kašika brašna
3,5 kašike ulja
Za fil:
6 žumanaca
3 vanilina šećera
700 ml mleka
3 pudinga od vanile
150 g putera
250 ml slatke pavlake
Za dekoraciju:
350 ml slatke pavlake
kolutovi banane
Recept za tortu od vanilinog pudinga i banana
Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite sve za koru - ulupajte belanca u čvrst sneg i dodajte nakon toga šećer pa dobro izmiksirajte. Umešajte ulje, puding od vanile i brašno. Dobijenu smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta. Kada se ispeče, koru odvojite od papira za pečenje i isecite je uzdužno na tri dela.
Prokuvajte 400 ml mleka, a zasebno umutite žumanca, šećer, vanilin šećer, puding od vanile i još 300 ml mleka, pa sve dobro izmešajte. Smesu sipajte u ključalo mleko i mešajte dok ne postane gusta. Ostavite da se ohladi pa hladan krem pomešajte sa umućenim puterom. Nakon toga ulupajte slatku pavlaku i sve sjedinite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)