MEKAN I SOČAN DESERT: Torta od banana i pudinga od vanile, hladno savršenstvo za ove vrele dane

Tatjana Marković

24. 06. 2024. u 13:00

Torta od vanilinog pudinga i banana je mekan i sočan desert, možete da je dekorišete i drugim voćem.

МЕКАН И СОЧАН ДЕСЕРТ: Торта од банана и пудинга од ваниле, хладно савршенство за ове вреле дане

Foto Shutterstock

 Pravi se sa pudingom od vanile i bananama.

Sastojci:

3 banane

Za koru:

6 belanaca

6 kašika šećera
puding od vanile
1,5 kašika brašna
3,5 kašike ulja

Za fil:

6 žumanaca
3 vanilina šećera
700 ml mleka
3 pudinga od vanile
150 g putera
250 ml slatke pavlake

Foto Shutterstock

Za dekoraciju:

350 ml slatke pavlake
kolutovi banane

Recept za tortu od vanilinog pudinga i banana

Rernu zagrejte na 180 stepeni. Pripremite sve za koru - ulupajte belanca u čvrst sneg i dodajte nakon toga šećer pa dobro izmiksirajte. Umešajte ulje, puding od vanile i brašno. Dobijenu smesu rasporedite na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 10 minuta. Kada se ispeče, koru odvojite od papira za pečenje i isecite je uzdužno na tri dela.

Prokuvajte 400 ml mleka, a zasebno umutite žumanca, šećer, vanilin šećer, puding od vanile i još 300 ml mleka, pa sve dobro izmešajte. Smesu sipajte u ključalo mleko i mešajte dok ne postane gusta. Ostavite da se ohladi pa hladan krem pomešajte sa umućenim puterom. Nakon toga ulupajte slatku pavlaku i sve sjedinite.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI U PANICI: Nestaju im ljudi na Kosovu i Metohiji, podaci su drastični - u lažnoj državi i sami priznaju: Opšti očaj života!