KAKO DA TESTENINA BUDE PERFEKTNO SKUVANA: Ovo je recept sa kojim ne možete da pogrešite
PLAŠITE se da će biti suviše mekana, ili pak mnogo tvrda, kao da nije dovoljno kuvana, a možda će se i slepiti... Iako kuvanje testenine deluje kao lagan zadatak, važno je da to uradite na pravi način.
Iako kuvanje testenine deluje kao lagan zadatak, važno je da to uradite na pravi način. Evo jednog saveta koji će vam pomoći da testenina uvek bude savršeno skuvana, barem tako tvrde britanski kulinari, tvorci ovog recepta.
Uvek upotrebljavajte lonac zapremine šest litara. Sipajte vodu u 3/4 lonca, da biste izbegli slepljenost i prekuvanost testenine. Ukoliko planirate da je jedete sa sosom, u vodu nemojte dodavati ni kap ulja jer će „obložiti“ testeninu, pa neće lepo da upije sos. Ako nameravate da je poslužite odmah, sa vrelim sosom, kuvajte je dva minuta kraće nego što piše u uputstvu, jer će je vreli sos dodatno dokuvati do željene teksture.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ČOKOLADNI ČIZKEJK BEZ PEČENjA: Pravi se za 15 minuta, a osvaja na prvi zalogaj
11. 06. 2024. u 15:00
PITA OD JAJA SA SPANAĆEM I SIROM: Najbolji predlog za doručak (VIDEO)
13. 06. 2024. u 07:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SUSRET MERKELOVE I TRAMPA Pitao je za Putina, a papa joj rekao: "Savijaj, savijaj, savijaj - ali osiguraj da ne pukne"
DOBAR deo odlomaka se odnosi na sastanak koji je imala sa Trampom u Beloj kući u martu 2017.
21. 11. 2024. u 17:17
Komentari (0)