3 RECEPTA ZA 3 NAJBOLJA DOMAĆA SLADOLEDA: Sve prirodni sastojci, a ukus kao u najboljoj poslastičarnici (FOTO)

Tatjana Marković

09. 06. 2024. u 16:34

STIGLE su nam letnje temperature, a sem uz osvežavajuće napitke pravi je trenutak da se osvežimo nekom hladnom poslasticom.

3 РЕЦЕПТА ЗА 3 НАЈБОЉА ДОМАЋА СЛАДОЛЕДА: Све природни састојци, а укус као у најбољој посластичарници (ФОТО)

Foto Pixabay free images

Domaći sladoled pravi se jednostavno, tako što umutite smesu, dodate voće i zaledite, a neuporedivo je bolji od kupovnog sladoleda. Danas vam donosimo 3 recepta za najlepše domaće sladolede:

Foto Shutterstock

 

Sladoled br. 1:

Potrebno: Slatka pavlaka 500 ml, 200 crne čokolade, 100 malina, 1 grčki jogurt.

Slatka pavlaka se umuti pa se u nju doda rastopljena crna čokolada i 100 g svežih malina kao i jedan grčki jogurt. Pošto ne volimo mnogo sladak sladoled, ne dodajemo šećer, ali ko voli može da doda šećer u prahu. Zaledite i uživajte!

Foto Shutterstock

Sladoled br 2.

Potrebno: 3 banane; 200 malina; 3 "jače" kašike meda; 1 grčki jogurt.

Sve izmešajte u blenderu, sipajte u činiju i zaledite. Pre posluživanja pospite sa plazmom u prahu ili kokosovim brašnom ili koštunavim voćem.

Sladoled br. 3

Ovaj recept je malo kompikovaniji ali, verujte nam, isplati se da ga napravite:

Sastojci: pola litre mleka, 50 g maslaca, 100 g slatke pavlake, 5 žumanjaca, 150 g šećera u prahu, 1 kesica vanil šećera, voće po izboru (ili ono koje vam je pri ruci), instant kafa, kakako ili kapućino.

Foto Shutterstock

Način pravljenja: Razdvojite žumance od belanca pa u žumance dodajte vanil šećer, šećer i maslac kao i malo mleka i slatku pavlaku, pa to sve skuvajte kao puding. Ostavite da se malo ohladi pa opet mutite mikserom dok se smesa ne stegne. Zatim u polovinu smese dodajte voće po želji i u količini koju želite.

U drugu polovin udodajte rendanu ili topljenu čokoladu, a možete i instant kafu pa ćete dobiti sladoled sa kafom.

Zaledite i nakon toga se sladite.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji