VERMUT TORTA: Uživaćete u svakom zalogaju, a ovu fenomenalnu tortu možete da služite za sve prilike
Vermut torta spada u one koje zahtevaju vaš trud i vreme, ali verujte na kraju se isplati. Mekane kakao kore premazane čokoladnim plazma, a posle i belim filom bude sva čula.
Sastojci:
- 15 belanaca
- 15 kašika šećera
- 9 kašika mlevene plazme
- 6 kašika prezli
- 6 kašika kakaoa
Za fil:
- 13 žumanaca
- 4 jaja
- 18 kašika šećera
- 300 g putera
- 300 g mlevene plazme
- 270 g kisele pavlake
- 100 g mlečne čokolade
- 100 g bele čokolade
- 400 ml slatke pavlake
Priprema:
Umutite 5 belanaca sa 5 kašika šećera u čvrst šne, pa dodajte 3 kašike mlevene plazme, 2 kašike prezli i 2 kašike kakaoa. Lagano sjedinite, pa sipajte dobijenu smesu u pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°S oko 15 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka napravite još dve kore. U posudi penasto umutite žumanca i jaja sa šećerom, pa kuvajte na pari dok se fil malo ne zugnse, i uz neprestano mešanje. Zatim sklonite sa šporeta, pokrijte providnom folijom i ostavite da se smesa ohladi na sobnoj temperaturi. Puter sobne temperature umutite, pa dodajte fil od žumanaca i sve lepo sjedinite mikserom. U dobijeni fil dodajte keks i lepo promešajte da se sastojci sjedine. Izrendajte belu i mlečnu čokoladu, pa pomešajte sa kiselom pavlakom i dodajte u fil. U drugoj posudi umutite slatku pavlaku. Premažite prvu koru filom, pa nanesite umućenu slatku pavlaku, pa stavite drugu koru, pa opet premažite filom, a onda opet umućenom slatkom pavlakom i stavite treću koru. Tortu stavite u frižider, pa kada se ohladi premažite je preostalom umućenom slatkom pavlakom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)