GRANDISIMO TORTA: Raskošna poslastica sa 4 različita fila - za svačiji ukus

Novosti online

01. 06. 2024. u 15:00

Grandisimo torta je super ako se nekome približava rođendan, jer je raskošna i božanstvenog ukusa. Sastoji se od mekanih kora koje se premazuju sa 4 različita fila, a ne zna se koji je ukusniji. Čokoladni, krem sa lešnicima ili ukusom kafe oduševiće čak i najveće izbirljivce.

ГРАНДИСИМО ТОРТА: Раскошна посластица са 4 различита фила - за свачији укус

Foto: Shutterstock

Sastojci: 
Za koru:

  • 18 belanaca
  • 18 kašika šećera
  • 24 kašika mlevenih lešnika
  • 3 kašike brašna
  • 6 kašika kakaa

Za fil:

  • 18 žumanca
  • 250 g šećera u prahu
  • 2 margarina
  • 100 g čokolade
  • 100 g mleveniih lešnika
  • 2 kašičice mlevene kafe
  • 400 ml slatke pavlake

Za glazuru:

  • 300 ml slatke pavlake
  • 300 g čokolade

Priprema:

Umutite belanca (6 komada) sa šećerom (6 kašika) u čvrst šne. Zatim dodajte mleveni lešnik (8 kašika), prosejani kakao (2 kašike) i prosejano brašno (1 kašiku). Lagano umešajte, pa dobijenu smesu sipajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°S oko 20-30 minuta. Na isti način i od iste količine sastojaka ispecite još 2 kore. Umutite penasto žumanca sa šećerom u prahu, pa kratko kuvajte na pari. Pokrijte providnom folijom i ostavite da se ohladi, pa u fil dodajte umućeni margarin i sve dobro sjednite mikserom. Fil podelite na 3 jednaka dela. U jedan dodajte istopljenu čokoladu i promešajte, u drugi dodajte seckani lešnik i promešajte, a u treći dodate kafu i sjedinite. Zasebno umutite slatku pavlaku. Prvu koru premažite čokoladnim filom, pa zatim i umućenom slatkom pavlakom, zatim stavite drugu koru koju ćete premazati filom od lešnika, pa takođe umućenom slatkom pavlakom. Onda stavite i treću koru koju ćete premazati filom sa ukusom kafe. Otopite čokoladu i slatku pavlaku, pa kada se glazura ohladi prelijte preko torte. Ukrasite po želji. 

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SUPERŠUT OTVARA VRATA HUMANOSTI – „POGLED SRCEM“ STIGAO I DO „ANĐELA“ IZ UŽICA