POPULARNI ČIZKEJK SAN SEBASTIAN: Ovo je definitivno najkremastiji kolač koji ćete probati
Kada neko kaže čizkejk, odmah pomislimo na koru od keksa, kremastu sredinu i preliv od voća, ali kad probate ovaj, potpuno drugačiji, čizkejk koji se peče u rerni, sve što ste do sad jeli pašće u zaborav.
Sastojci:
- 500 gr maskarpone sira
- 200 gr kremastog sira
- 75 gr šećera
- 75 gr smeđeg šećera
- 1 vanilin šećer
- 4 jaja
- 400 ml slatke pavlake
- 20 gr brašna
Priprema:
1. U posudi sjediniti maskarpone sir, krem sir, šećer, smeđi šećer i vanilin šećer tako da dobijemo kremastu smesu.
2. Dodati jaja i sjediniti.
3. Dodati slatku pavlaku i sjediniti i na kraju dodati brašno i sve fino sjediniti.
4. Smesu izliti u kalup (20 cm) obložen papirom za pečenje.
5. Peći 45 min. na 220 stepeni.
6. Nakon pečenja kolač je još uvijek tečan, ostaviti ga u frižideru preko noći.
7. Možete ga poslužiti samog ili ga preliti medom, pekmezom, čokoladom otopljenom u slatkoj pavlaci.
(still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KOLAČ SEDMO NEBO: Kad ga probate, biće vam jasno zašto se tako zove
24. 05. 2024. u 17:30
BAUNTI TART: Kolač sa kokosom pravi se za 10 minuta i jede se bez griže savesti
18. 05. 2024. u 08:00
RAT U UKRAJINI: Zatvara se kotao kod Kurahova, ruske trupe su već u centru grada; Rusi napreduju na svim frontovima (VIDEO)
RAT u Ukrajini - 1001. dan.
20. 11. 2024. u 07:11 >> 02:19
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)