Ova čuvena torta je dobila ime po austrougarskom grofu Esterhaziju, a do dana današnjeg se vodi sudski spor između Beča i Budimpešte oko toga čija je "licenca" za tortu.
Povezane vesti
JUPI TORTA: Najukusnija poslastica, a gotova za 15 minuta
Jednostavna je, brzo se priprema i neodoljivo je ukusna.
01. 11. 2024. u 11:00
NE PEČE SE I SPREMA OČAS POSLA: Ovo je najbolja čoko-malina torta koju ćete jesti (VIDEO)
Na listi vaših omiljenih torti, posle prvog zalogaja naći će se ova veličanstena poslastica.
27. 10. 2024. u 08:00
KREMASTA, HRSKAVIH KORICA, PRAVI RAJ ZA NEPCA: Čuvena torta marlenka, kao iz reklame (VIDEO)
TORTA marlenka poznata je u celom svetu.
21. 10. 2024. u 08:00
VOĆNA TORTA: Slatki užitak u svakom zalogaju
Torta koja se brzo sprema, a još brže pojede.
18. 10. 2024. u 18:00
KILER TORTA: Neodoljiva poslastica, za sve prilike
Čarobna poslastica koja osvaja od prvog zalogaja, za sve važne događaje.
18. 10. 2024. u 09:00
Najnovije iz rubrike
NAJBOLJI RECEPT ZA PRAVU SRPSKU SARMU: Spremite je brzo i jednostavno
Vreme je da se zavije prva sarmica koja će da nam donese lep miris zime u kuću.
02. 11. 2024. u 09:50
NES ROLAT: Sočna poslastica i savršena kombinacija kafe i čokolade
Zaista se lako pravi, a poslužite ga - uz šta drugo, nego uz šolju nes ili domaće kafe.
02. 11. 2024. u 07:00
CVEKLA SALATA SA ORASIMA: Zdrava i neverovatno ukusna kombinacija
Salata od cvekle sa orasima ne samo da je lekovita, već je i pravi užitak za sve one koji uživaju u dobrom ali zdravom zalogaju. Evo kako se sprema...
01. 11. 2024. u 14:25
JUPI TORTA: Najukusnija poslastica, a gotova za 15 minuta
Jednostavna je, brzo se priprema i neodoljivo je ukusna.
01. 11. 2024. u 11:00
BOGATOG UKUSA I SOČAN: Kao u Grčkoj - zapečeni pasulj sa paradajzom, blitvom i origanom, ručak na malo drugačiji način
ZAPEČENI pasulj se na grčki način pravi sa paradajzom, blitvom i origanom, te je vrlo bogatog ukusa i sočan.
01. 11. 2024. u 09:00
Komentari (0)