EUROKREM TORTA: Raskošna torta lepog izgleda, još lepšeg preseka i veličanstvenog ukusa

Novosti online

23. 05. 2024. u 07:00

Eurokrem torta napravljena prema ovom receptu postaće vaš omiljeni kolač, zbog svoje lagane kremaste strukture, slatkog ukusa, i primamljivog izgleda.

ЕУРОКРЕМ ТОРТА: Раскошна торта лепог изгледа, још лепшег пресека и величанственог укуса

Printskrin/Jutjub/Natašine Slastice

Sastojci:

Biskvit:

  • 3 jaja
  • 3 kašike šećera
  • 3 kašike mleka
  • 1 kašika ulja
  • 3 kašike brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 3 kašike čokolade u prahu
  • 3 kašike prženih mlevenih lešnika
  • 150 ml čokoladnog mleka (preliti preko biskvita)

Krem:

  • 1 litar mleka
  • 100 g šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 300 ml slatke pavlake
  • 5 kašika belog eurokrema
  • 5 kašika crnog eurokrema

Dekoracija:

  • beli šlag

Priprema:

Biskvit:

Kašičicu praška za pecivo sipati u tri kašike brašna, i promešati.

U dublju činiju dodati tri jaja i tri kašike šećera. Umutiti mikserom, sve dok ne postane penasto, pa dodati kašiku ulja, tri kašike mleka, i opet umutiti manjom brzinom. Dodati miks brašna i praška za pecivo, tri kašike čokolade u prahu i tri kašike samlevenih pečenih lešnika. Mutiti sve sastojke manjom brzinom.

Pleh za pečenje podmazati uljem i posuti brašnom, pa u njega presuti smesu za biskvit. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni, oko 25 minuta.

Kad se biskvit ispeče, preliti ga čokoladnim mlekom, kako bi bio mekši, i odložiti ga da se ohladi, i upije čokoladno mleko.

Krem:

3 kesice pudinga umutiti sa 100 grama šećera, i 150 ml mleka. Važno je da se dobro umute sastojci, kako ne bi bilo grudvica.

Ostatak mleka (850 ml) sipati u šerpu i zagrejati do ključanja. Kad mleko proključa, dodati puding i mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ako vam je lakše, možete koristiti i mikser.

Gotov puding preručite u dublju posudu, prekrijte folijom, i ostavite da se ohladi.

Ohlađen puding umutiti mikserom još jednom radi bolje teksture krema, pa ga podeliti u dve činije.

U jednoj činiji pudingu dodati crni eurokrem, a u drugoj beli, pa svaki fil posebno umutiti mikserom.

U novu činiju umutiti slatku pavlaku, pa polovinu umućene slatke pavlake dodati crnom filu, i drugu polovinu belom.

Preko biskvita prvo premazati beli, potom crni krem, i na kraju šlag, i ostaviti u frižideru da se ohladi.

(Novosti)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Da li ste znali da toplota najbrže leči povredu? Otkrivamo zašto je TECAR terapija najefikasnija