BAUNTI TART: Kolač sa kokosom pravi se za 10 minuta i jede se bez griže savesti
Da napravite ovaj kolač biće vam potreban samo blender, ne peče se i sprema se veoma brzo i lako, a koriste se zdrave namirnice, prema tome možete uživati u degustaciji bez mnogo muke i griže savesti.
Sastojci:
Kora:
- 125 g kokosa
- 125 g indijskih oraščića (neslani)
- 10 g kakaa
- 65 g putera od kikirikija
- 65g meda
Krem/fil:
- 150 g kokosa
- 400g kokosovo mleko
- 50 g šećer/med
- 150g jogurta
- 10g želatina rastvorenog u 50ml vrele vode
Glazura/preliv:
- 60 g tamne čokolade 60-90%
- 80 ml kokosovog mleka
Priprema:
Pomešaćemo kokos, indijski orah i kakao u blenderu pa u to dodati med i puter od kikirikija i mesiti dok ne dobijemo konzistentnu masu koju ćemo oblikovati u kalupu u tanku i glatku površinu poput kore. Zatim ćemo kuvati mleko sa kokosom i šećerom, do ne dobijemo gustu masu koju ćemo ubaciti u blender sa jogurtom, na kraju ćemo u smesu ubaciti želatin i rasporediti je po kori u kalupu. Kolač prelivamo glazurom i ukrašavamo po želji. Serviramo ga nakon što se ohladi u frižideru uz kafu i preostaje nam samo da uživamo u prepoznatljivom ukusu bauntija, ali spremljenog na zdrav način. Prijatno!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)