ROZEN TORTA SA KOKOSOM I VIŠNJAMA: Rapsodija ukusa u jednostavnom kolaču koji se ne peče
Za sve ljubitelje kokosa, nežan i jako ukusan kolač. koji će vas osvojiti na prvi zalogaj.
Sastojci:
1 pakovanje rozen kora
Fil od kokosa:
500 ml mleka
125 g margarina
6 kašika kokosa
3 kašike šećera
1 kesa pudinga od vanile
Fil od višanja:
400 g zaleđenih višanja
5 kašika šećera
100 ml soka od višanja
1 kesa pudinga od vanile
50 g margarina
Glazura:
100 g bele čokolade
2 kašike ulja
Priprema:
Fil od kokosa: U 200 ml hladnog mleka razmutiti prašak za puding i kokos. Ostatak mleka sa šećerom staviti na tihu vatru i kada provri dodati smesu od pudinga i kokosa. Neprestano mešati dok se ne zgusne. Ostaviti da se prohladi pa dodati iseckan margarin i mešati dok se ne otopi.
Fil od višanja: Višnje pomešati sa šećerom i staviti na tihu vatru. U soku od višanja (koji ste ocedili) razmutiti puding i dodati u višnje, pa mešati dok se ne sjedini. U vruće dodati margarin i sjediniti.
Oba fila ostaviti 10 minuta da se prohlade. Kore filujte naizmenično filom od kokosa i višanja, a poslednju ne. Pritisnite kolač nečim težim i ostavite da stoji 15 minuta.
Glazura: istopite belu čokoladu s uljem i prelijte kolač. Ostavite da se stegne pa isecite.
(trpeza)
BONUS VIDEO - DR NOVOSTI: Kako biti emocionalno inteligentniji?
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
TORTA ŠNENOKLA: Isprobajte ovaj neverovatan dezert s neopisivim ukusom
13. 03. 2024. u 17:44
AKO VOLITE BELU ČOKOLADU I PLAZMA KEKS: Brzinski recept za plazma tortu
10. 03. 2024. u 13:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)