NAJBOLJE ODMAH STAVITE DUPLU MERU: Sa limunom i borovnicom, ko bi se setio, a super je kombinacija
DRUGAČIJI kolač, neodoljivog ukusa koji se pamti i voli.
Sastojci:
Za podlogu:
* 200 g mlevenog keksa
* 120 g otopljenog putera ili margarina
* 1 kašika mleka
Za jogurt kremu od limuna:
* 350 g grčkog jogurta
* 100 g šećera u prahu
* sok i rendana korica jednog limuna
* 1 kašičica arome vanile
* 200 ml slatke pavlake
* 1 kesica želatina – 10 g
Još:
* 200 g borovnica
Za dekoraciju:
* kriške limuna
* borovnice
Priprema:
Podloga:
Puter otopite u šerpici i ostavite sa strane da se malo prohladi. Keks sameljite u secku.
Dodajte otopljeni puter i kašikom dobro izmešajte. Na kraju dodajte i kašiku mleka i sjedinite.
Obruč prečnika 22 cm stavite na odgovarajuću tacnu i rasporedite smesu za podlogu. Dobro utapkajte prstima ili čašom. Pripremljenu podlogu stavite u frižider dok pripremate kremu.
Jogurt krema od limuna:
Stavite u plastičnu posudu grčki jogurt, kiselu pavlaku i šećer u prahu pa žicom izmešajte. Limun dobro operite i narendajte koricu. Iscedite sok i dodajte u posudu sa jogurtom.
Na kraju dodajte aromu vanile i sve izmešajte žicom.
U posebnoj posudi mikserom umutite slatku pavlaku, ali tako da ostane mekša. Dodajte je prethodnoj smesi i sve kašikom sjedinite lagano mešajući.
Želatin pripremite prema uputstvu sa kesice. Dakle, prelijte ga sa četiri kašike hladne vode, ostavite par minuta da nabubri pa otopite na najmanjoj vatri.
Prvo u posudicu sa želatinom dodajte 2-3 kašike kreme i odmah žicom energično mešajte, pa sjedinite sa ostatkom kreme i sve dobro izmešajte.
Na ovaj način ćete izbeći rizik da vam se u kremi stvore grudvice od želatina ako biste ga dodali direktno u posudu sa kremom.
(Trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
MAJKA JOJ SE ODREKLA PRAVOSLAVLjA, TITO JOJ SE DIVIO: Ona je bila najmoćnija žena Jugoslavije (FOTO/VIDEO)
BILA je najmoćnija političarka u velikoj Jugoslaviji u koju je maršal Josip Broz Tito imao toliko poverenja da je do danas ostala jedina žena premijer jedne komunističke zemlje
21. 12. 2024. u 21:27
Komentari (0)