PRAVI SE I JEDE BEZ GRIŽE SAVESTI: Lava kolač - Savršenstvo ukusa koje ima manje od 250 kalorija
NIKO ne može da odoli savršenstvu čokoladnog ukusa, a ovo je najbolji recept.
Sastojci:
* suv pečeni pistaći, 1 šoljica
* šećer, 3/4
* kakao, 1/4
* rendana gorka čokolada, 60 gr
* prašak za pecivo, 1/2
* jaja, 2 kom
* belanca 5
* ekstrakt vanile, 1/2
* so, na vrh noža
Priprema:
- Sameljite pistaće u blenderu tako da dobijete smesu sličnu pasti.
Sjedinite smesu od pistaća sa polovinom šećera, kakaom, rendanom čokoladom i praškom za pecivo, a odvojeno umutite žumanca sa preostalim šećerom i belanca sa malo soli.
U žumanca umešajte ekstrakt vanile i sve suve sastojke, pa postepeno dodajte sneg od belanaca.
Podelite pripremljenu smesu u 12 manjih kalupića za kolače koje ste prethodno blago premazali uljem i složite na veliki pleh.
Pecite devet minuta u rerni zagrejanoj na 230 stepeni. Gotov kolač ostavite pet minuta da odmori, pa okrenite na tanjir i poslužite.
Smesu možete da napravite ranije i da je čuvate u frižideru do pečenja.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SKUPOG UKUSA, A MAMI OSMEH NA LICE: Šambali - Jeftin turski kolač (VIDEO)
04. 03. 2024. u 13:00
UZ OVAJ TRIK BIĆE MEKANE I SUTRADAN: Kako da palačinke ne budu žilave?
04. 03. 2024. u 07:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SUSRET MERKELOVE I TRAMPA Pitao je za Putina, a papa joj rekao: "Savijaj, savijaj, savijaj - ali osiguraj da ne pukne"
DOBAR deo odlomaka se odnosi na sastanak koji je imala sa Trampom u Beloj kući u martu 2017.
21. 11. 2024. u 17:17
Komentari (0)