OMILJENI SPOJ UKUSA ZA SAVRŠENU POSLASTICU: Čokoladne orah kocke, ukus liči na kremastu tortu
Fantastične i ukusne, slične reform torti.
Potrebno:
Kora
* Belanca 10
* Šećera, 250 g
* Oraha mlevenih, 250 g
* Brašno prosejano, 3 kašike
Fil
* Čokolada, 200 g
Glazura
* Mlečne čokolade,150 g
* Slatka pavlaka, 200ml
* Putera,1 kašika
Priprema:
- Prvo napraviti fil: čokoladu iseckajte sitno, slatku pavlaku zagrejte do vrenja, ne sme da prokuva, pa prelijte preko čokolade, izmešajte lagano varjačom da se dobije fina glatka, sjajna smesa. Ostaviti u frižideru da odstoji 3 č. Belanaca umutiti lagano mikserom da se dobije srednje čvršća smesa, pa postepeno dodavati šećer. Izmiksajte i dobićete gustu smesu. Lagano dodajte orahe i brašno mešajući varjačom. Smesu sipati u veliku tespsiju obloženu pek-papirom i peći na 200°C oko 25 minuta. Pečenu koru ohladiti pa iseći na tri jednaka dela kraćom stranom, dobićete tri jednake kore.
Ohlađenu čokoladu izmiksajte penasto. Podelite na dva jednaka dela, pa prvu koru premazati polovinom fila, prekriti drugom korom pa premazati drugom polovinom fila, odozgo prekriti trećom korom. Pričvrstiti da bude jednako svugde. U međuvremenu otopiti 150 g čokolade u tečnoj pavlaci, dodamo kašiku putera i dobro izmešati. Ostaviti sa strane da se ohladi. Tečni ganažom preliti ohlađen kolač pa vratiti u frižider da se stegne. Odozgo izrendati čokoladu. Seći na kocke i uživati.
(Super recepti/Žena)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)