PO TRADICIONALNOM RECEPTU: Baklava sa orasima

Novosti online

29. 11. 2023. u 19:00

PO proverenom, tradicionalnom, starinskom receptu. Baklava sa orasima, od gotovih kora, prelivena slatkim sirupom.

ПО ТРАДИЦИОНАЛНОМ РЕЦЕПТУ: Баклава са орасима

Foto Pixabay free images

Potrebno je: 

    500 gr tankih kora za pitu

    400 gr šećera
    300 gr oraha
    100 ml ulja
    dve kesice vanilin šećera
    1 limun

Priprema:

Prvo tepsiju premažite uljem. Sameljite orahe. Stavite dve kore na dno tepsije, poprskajte ih uljem, sipajte malo mlevenih oraha, pa stavite novu koru i poprskajte je uljem, tako dok ne potrošite sav materijal. Poslednje dve kore samo poprskajte uljem, pa isecite baklavu nožem i pecite je na 180 stepeni, dok ne porumeni. Dok se pečena baklava hladi, spremite sirup. Sipajte šećer, vanilin šećer i oko 300 mililitara vode u šerpu, pa kuvajte dok ne proključa. Dodajte u sirup sok od jednog limuna i ostavite još malo na ringli, dok ne zapeni. Zalijte baklavu vrelim sirupom i ostavite da odstoji nekoliko sati.

(Trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CICIPAS KONAČNO OTKRIO ZAŠTO JE DAO OTKAZ OCU: Ovo je glavni razlog