NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PILAV SA MLEVENIM MESOM: Gurmanski obrok u kome će svi uživati

Jovana Vasić

22. 01. 2025. u 09:30

Pilav, ili kako ga u turskom i arapskom svetu zovu pilaf, jeste jelo od pirinča sa mesom ili bez njega. Ono što krasi ovo jelo je jednostavnost, a opet ima neverovatno bogatstvo ukusa.

НАПРАВИТЕ НАЈУКУСНИЈИ ПИЛАВ СА МЛЕВЕНИМ МЕСОМ: Гурмански оброк у коме ће сви уживати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g mlevenog svinjskog mesa
  • 3 glavice crnog luka
  • 3 velike šargarepe
  • 3 kašike ulja
  • 300 g pirinča
  • so i biber, po ukusu
  • veći prstohvat karija
  • mešavina suvih začina
  • pileća kocka za supu
  • voda

Priprema:

Kako biste napravili ovaj pilav prvo iseckajte na sitno luk i šargarepu. Zagrejte ulje u tiganju i ubacite ih da se proprže, a zatim dodajte mleveno meso i začinite po želji.

U sve to dodajte pirinač, i mešajte dok pirinač ne postane staklast, a zatim prelijte sa 500 ml vode i ubacite pileću kocku za supu, pa poklopite.

Smanjite vatru na ringli i ostavite da krčka, dok se ne upije voda. Dodajte so i mešavinu suvih začina, pa ostavite poklopljeno par minuta.

Uključite rernu na 180 stepeni pa zapecite oko 20 minuta. Izvadite iz rerne, ohladite i servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BUDUĆNOST JE SADA: Trendovi u održivosti za 2025. godinu