POSNA BAJADERA SPREMNA ZA 20 MINUTA: Podjednako ukusna kao i mrsna, a može da stoji i do nedelju dana
DONOSIMO vam recept za najlepšu posnu bajaderu koja je neizostavan deo svake slavske trpeze.
Bajadera s razlogom važi za kraljicu sitnih kolača, a ova posna varijanta odlična je jer možete da je pripremite nekoliko dana ranije. Čuvajte je u frižideru do nedelju dana, u kalupu koji ste posle hlađenja stavili u kesu ili prekrili folijom.
Sastojci:
- 300 g posnog mlevenog keksa
- 200 g mlevenih oraha
- 250 g šećera
- 1 vanilin šećer
- 10 kašika vode
- 200 g posnog margarina
- 150 g posne čokolade za kuvanje
Za glazuru:
- 3 kašike šećera
- 3 kašike vode
- 3 kašike ulja
- 100 g posne čokolade za kuvanje
Priprema:
U šerpu sipajte šećer, vodu i vanil-šećer, pa kuvajte dok ne provri. Skinite sa ringle, dodajte margarin i mešajte dok se margarin ne otopi. Potom dodajte mleveni keks i mlevene orahe, pa sve dobro sjedinite. Dobijenu smesu podelite na dva dela. Jedan ostavite žut, a u drugi dodajte rastopljenu čokoladu.
U pravougaoni pleh najpre sipajte deo sa čokoladom, a onda i drugi deo smese. Ostavite u frižideru. Glazuru napravite tek kad se kolač u potpunosti stegne. U šerpicu sipajte ulje, vodu, šećer, margarin i čokoladu za kuvanje, pa mešajte na ringli dok se svi sastojci ne sjedine. Dok je glazura topla prelijte je preko kolača i ostavite da se ohladi. Potom isceite bajaderu na kocke ili štanglice i služite.
(Kurir Stil)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUSI OTKRILI PLAN NATO-a: Okupiraće Ukrajinu i podeliti je između ove četiri države!
NATO plan za Ukrajinu suštinski znači raspoređivanje u zemlji takozvanog „mirovnog kontingenta“ od oko 100 hiljada ljudi i, faktički, njenu okupaciju, a ukrajinske teritorije će podeliti Velika Britanija, Nemačka, Poljska i Rumunija, saopštila je Spoljnoobaveštajna služba Rusije.
29. 11. 2024. u 09:36
UPOZORENjE HRVATSKOG BEZBEDNjAKA: U slučaju rata ne bismo zaštitili ni sedminu stanovništva
HRVATSKA, u slučaju rata, ne bi mogla da zaštiti ni sedminu stanovništva, hrane ne bi bilo ni za mesec dana, a stanovništvo ne bi razlikovalo sirenu za opštu od one za vazdušnu opasnost
29. 11. 2024. u 08:16
Nestao 1999, sestra posle 24 godine ugledala njegovu sliku U NOVINAMA - misterija je šta se događalo u međuvremenu
ŽENA je ponovo pronašla svog davno izgubljenog brata koji je nestao pre skoro tri decenije - nakon što ga je slučajno primetila u novinskom izveštaju.
28. 11. 2024. u 20:54
Komentari (0)