RECEPT ZA NAJKREMASTIJI SPANAĆ: Ovako će biti ukusan i onima koji ga ne vole
Spanać poslužite uz jaje na oko ili krompir-pire.
Sastojci:
- svež spanać 1 kg
- maslac 50 g
- beli luk 3 čena
- crni luk 1 glavica, manja
- krem sir 150 g
- mleko 150 ml
- muskatni orah prstohvat
- so po ukusu
- biber po ukusu
- suva slanina 150 g
Priprema:
Očišćen i opran spanać prelijte ključalom vodom, ostavite tako 3 minuta, pa ga ocedite i blago usitnite. Ako je bebi spanać, ne morate da ga seckate. Slaninu i crni luk sitno iseckajte, pa zajedno pržite na otopljenom maslacu. Kad slanina pusti još malo masnoće dodajte propasiran beli luk i smanjite temperaturu. Mešajte da beli luk ne potamni, pa dodajte spanać. Prelijte mlekom, posolite, pobiberite i dodajte po ukusu malo muskatnog oraščića. Krčkajte kratko, pa na kraju umešajte krem sir i odmah poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PO ORIGINALNOM RECEPTU SA HILANDARA: Posna žito musaka, sočna i fenomenalna
02. 01. 2025. u 07:00Novosti online
JAGNjETINA ISPOD SAČA: Tradicionalni ručak za prazničnu trpezu
29. 12. 2024. u 11:00Novosti online
POSNE PUNjENE TIKVICE: Sočne i slasne, nećete ni primetiti da nedostaje meso
30. 12. 2024. u 07:00Novosti online
NEOPISIVO DOBAR RUČAK: Piletina sa kikirikijem i pirinčem
23. 12. 2024. u 11:49Novosti online
TRAMP U CENTRU SKANDALA: Pogledajte šta se desilo na ispraćaju Džimija Kartera (VIDEO)
U NACIONALNOJ katedrali u Vašingtonu u četvrtak je započelo nacionalno opraštanje od bivšeg predsednika Džimija Kartera, a na ceremoniji se desio veliki skandal.
09. 01. 2025. u 19:15
ODGOVOR SRBIJE NA PROTESTNU NOTU IZ SARAJEVA: Dočekujete Kurtija, a nas optužujete da narušavamo integritet BiH
"POVODOM medijskih navoda o slanju protestne note Ministarstva inostranih poslova Bosne i Hercegovine (BiH) institucijama Srbije, moramo izraziti svoje zaprepašćenje sadržajem i namerom ovakvog diplomatskog demarša, posebno u svetlu nedavnih dešavanja i postupaka zvaničnog Sarajeva", navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije.
09. 01. 2025. u 16:05
NIJE NI SLUTIO TRAGIČNU VEST: Memedović podelio sliku sa Miloradom dan pre njegove smrti (FOTO)
MILINKOVIĆ je otišao u crkvu na liturgiju gde mu je iznenada pozlilo.
07. 01. 2025. u 13:21
Komentari (0)