ROLAT OD TIKVICA: Nikad ih više nećete jesti na drugačiji način - prelepo jelo

Novosti online

12. 08. 2023. u 19:00

Ovo jelo može da bude i predjelo i glavno jelo i doručak- šta god poželite

РОЛАТ ОД ТИКВИЦА: Никад их више нећете јести на другачији начин - прелепо јело

Foto: Jutjub/Printskrin

Sastojci za biskvitni deo:

  • 2 izrendane tikvice
  • 4-5 jaja
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 4-5 kašika brašna
  • So, biber
  • 2-3 tikvice izrezane na kolutove
  • 100gr. sira

Fil:

  • 300gr. feta sira
  • 3-4 kašike kisele pavlake
  • 3-4 čena belog luka
  • So, biber, peršun, ljuta začinska paprika, senf
  • 200gr. šunke

Priprema:

Izrendajte tikvice pa u njih umutite jaja, pavlaku, so i biber i brašno. Izlijte dobijeno testo u pleh, preko njega poređajte tikvice isečene na kolutove, a preko tikvica rendan sir. Zapecite na 200 stepeni Celzijusa oko 20 minuta.

Kada se testo sa tikvicama ispeče, pretresite ga na pek papir, tako da sada dole dođe red sa tivicama.

Napravite fil tako što ćete izmešati sir i pavlaku, beli luk i začine. Premažite biskvit tom mešavinom, poređajte šunku i urolajte sve.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILA JE ZATOČENICA ZEMUNACA 9 MESECI: Ko je LJiljana Buha koju u seriji Sablja igra prelepa glumica?