JEDNOSTAVAN KOLAČ SA OVSENIM PAHULJICAMA: Idealna poslastice koja uspeva i početnicima
IDEALAN kolač za svaku priliku
Kolač sa ovsenim pahuljicama - Sastojci:
3/4 šolje ključale vode, 1 šolja ovsene kaše, 1/2 šolje putera ili margarina, 1 šolja smeđeg šećera,1 šolja belog šećera, 2 jaja, 3/4 šolje brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 1 kašika kakaa, 1/2 kašičice soli, 1 kašičica cimeta, čokoladni dugmići, seckani orasi ili bademi.
Kolač sa ovsenim pahuljicama - Priprema:
Puter i ovsenu kašu prelijte kipućom vodom. Pustite da stoji 10 minuta dok se puter ne otopi. Dodajte šećere i dobro izmešajte kašikom. Dodajte jaja i dobro mešajte. Umešajte suve sastojke i 1/2 čokoladnih dugmića. Testo sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh dimenzija 9 puta 13. Po vrhu pospite preostali čokoladni čips i orahe. Peći 30-35 minuta na 350 stepeni. Torta je sama po sebi ukusna, ali je takođe dobra i šlagom ili sladoledom od vanile.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
VUČIĆ UPUTIO NAJHRABRIJE PITANjE LIDERIMA 46 ZEMALjA: Da li vam je uvek bio važniji formalni birokratski pristup ili suština?!
PREDSEDNIK Vučić u svom govoru na samitu Evropske političke zajednice u Budimpešti postavio je hrabro pitanje pred 46 evropskih lidera.
07. 11. 2024. u 16:03
NAJJAČA SILA EVROPE NA UDARU: Tramp već zapretio - "Platićete visoku cenu!"
DONALD Tramp izjavio je prošle nedelje kako će Evropska unija morati da plati "visoku cenu" jer nije kupovala dovoljno američkih izvoznih proizvoda. Deo evropskih ekonomista i bankara upozorava kako bi pobeda Donalda Trampa mogla izazvati trgovinski rat koji bi zatim "gurnuo ekonomiju evrozone iz sporog rasta u potpunu recesiju".
06. 11. 2024. u 20:03 >> 20:04
ŠTA JE SA SRĐANOM ĐOKOVIĆEM? Novakov otac operisan u Urgentnom, a evo šta se desilo pre šest meseci
ZA sada nije poznato o kakvoj operaciji se radi, ali je stanje Noletovog oca stabilno.
07. 11. 2024. u 16:43
Komentari (0)