DA LI STE JELI GRILIJAŠ ŠTANGLE? Pravile su se u vreme naših baka, a i danas su popularne

22. 03. 2023. u 18:00

SAVRŠENSTVO ukusa

ДА ЛИ СТЕ ЈЕЛИ ГРИЛИЈАШ ШТАНГЛЕ? Правиле су се у време наших бака, а и данас су популарне

Foto: kuvarice_manje_zbori

GRILIJAŠ ŠTANGLE - potrebno je:

Oblanda štangle

5 žumanaca
8 kašika šećera u prahu
200gr oraha (prepečenog) ili kikirikija

ZA GRILIJAŠ - potrebno:

300gr šečera u prahu
1 puter ili margarin
200gr mlevenog keksa

GRILIJAŠ ŠTANGLE - priprema:

Žumanca umutite sa 8 kašika šećera, orah propržite i grubo ga izdrobite. 300gr šećera u prahu pržite u šerpi dok ne dobije karamelizovanu boju, zatim ubacite puter ili margarin i mešate da se to spoji. Skinete sa vatre i ubacite fil od žumanaca i oraha, zatim dodate keks, sve dobro izmešate i filujete između dve oblande. I to je to. Preostaje vam samo da uživate u slatkom zalogaju.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POKAZAO JE NEPOŠTOVANJE: Legenda Juventusa kritikovala Vlahovića (VIDEO)