MAFINI SA BANANAMA: Fenomenalan recept za poslasticu koja se sprema za pola sata (FOTO)

J. Matijević

06. 03. 2023. u 12:55

U DANIMA posta kada je dozvoljeno da jedete hranu pripremljenu na ulju, mafini sa bananama su idealna poslastica ili užina. Biće zaista gotovi za najviše pola sata, računajući i mešenje i pečenje. Osim toga, u zatvorenoj posudi, na sobnoj temperaturi mogu da stoje i po nekoliko dana a da ne izgube svežinu i ukus.

МАФИНИ СА БАНАНАМА: Феноменалан рецепт за посластицу која се спрема за пола сата (ФОТО)

J. Matijević

Recept je za 12 mafina, a mera se svakako može udvostručiti.

Sastojci:

* 3 zrele banane

* 100 g šećera

* kesica vanilinog šećera

* 60 g rastopljenog posnog margarina

* 250 g mekog brašna (tip 400)

* ravna kašičica soli

* puna kašičica sode bikarbone

J. Matijević

Priprema:

Banane dobro izgnječite viljuškom (nemojte nikako u blenderu), dodajte šećer, vanilin šećer, so, rastopljeni margarin i brašno u koje ste dodali sodu bikarbonu. Dobro promešajte (masa je čvrsta i lepljiva, ali nemojte da vas to zabrine) i kašikom uspite smesu u svaku papirnu korpicu koju ste stavili u kalup (tako da 2/3 svake korpice bude napunjeno).

Mafine pecite 25 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

ANĆELOTI NEMA DILEMU: Mbape je srećan u Realu, pokazaće kvalitet