MAFINI SA BANANAMA: Fenomenalan recept za poslasticu koja se sprema za pola sata (FOTO)
U DANIMA posta kada je dozvoljeno da jedete hranu pripremljenu na ulju, mafini sa bananama su idealna poslastica ili užina. Biće zaista gotovi za najviše pola sata, računajući i mešenje i pečenje. Osim toga, u zatvorenoj posudi, na sobnoj temperaturi mogu da stoje i po nekoliko dana a da ne izgube svežinu i ukus.
Recept je za 12 mafina, a mera se svakako može udvostručiti.
Sastojci:
* 3 zrele banane
* 100 g šećera
* kesica vanilinog šećera
* 60 g rastopljenog posnog margarina
* 250 g mekog brašna (tip 400)
* ravna kašičica soli
* puna kašičica sode bikarbone
Priprema:
Banane dobro izgnječite viljuškom (nemojte nikako u blenderu), dodajte šećer, vanilin šećer, so, rastopljeni margarin i brašno u koje ste dodali sodu bikarbonu. Dobro promešajte (masa je čvrsta i lepljiva, ali nemojte da vas to zabrine) i kašikom uspite smesu u svaku papirnu korpicu koju ste stavili u kalup (tako da 2/3 svake korpice bude napunjeno).
Mafine pecite 25 minuta u rerni koju ste prethodno zagrejali na 180 stepeni.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
VALERIJ ZALUŽNI DAO PROGNOZU: Evo kada će ruska vojska da probije ukrajinski front
NOVI tehnološki napredak tokom ratnog vremena sprečiće ozbiljnije probijanje fronta duž ukrajinsko-ruske granice do oko 2027. godine, izjavio je Valerij Zalužni, bivši vrhovni komandant Ukrajine i sadašnji ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu, za „Ukrajinsku pravdu“ u intervjuu objavljenom 23. novembra.
23. 11. 2024. u 18:55
BRITANCI OBJAVILI ZASTRAŠUJUĆU MAPU: "Orešnik" može da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta (MAPA)
BRITANSKI list "Dejli mejl" ocenio je da bi balistička raketa "orešnik" mogla da stigne do bilo kog evropskog grada za manje od 20 minuta.
23. 11. 2024. u 15:58
POTPREDSEDNIK SAD UMRO TOKOM ODNOSA: Bio sa 50 godina mlađom ljubavnicom, Bela kuća nije znala kako da saopšti vest o smrti
BIO JE to 27. januar 1979. godine. U 1 ujutro, portparol porodice Nelsona Rokfelera objavio je zvaničnu izjavu za štampu. Bivši potpredsednik preminuo je U 71 godini života ranije te večeri.
22. 11. 2024. u 18:36
Komentari (0)