RECEPT ZA TORTICE - PRETEČU "KAPKEJKOVA": Ukusnije su i zdravije - treba vam samo čaša (FOTO)
VEĆINU namirnica sigurno imate u kući, a mlevene orahe možete zameniti lešnicima ili bademima
Uzmite jednu šolju i neka vam ona bude merica kojom ćete sipati sve sastojke, jer je to jedini način da dobijete dobru količinu namirnic.a. Takođe, nabavite malu čašu (najbolje za žestoka pića) kojom ćete praviti tortice. Plastično jaje nije dobar izbor, jer će kora biti topla.
TORTICE - sastojci:
4 jajeta
2 šolje šećera
2 šolje brašna
2 šolje mlevenih oraha
1 šolja zejtina
1/4 prašak za pecivo
TORTICE - priprema:
Uključite rernu na 200 stepeni. Razdvojte belanca i žumanca i ulupajte prvo šlag mikserom, pa dodajte kašiku po kašiku šećera. Dok radi mikser nastavite da dodajete žumanca, pa zejtin, brašno i na kraju orahe. Kada sve dobro umutite, sipajte smesu u pleh i ubacite u rernu.
Kora se peče dok ne porumeni, i obavezno proverite čačkalicom da li je pečena pre nego što je izvadite. Kada se ispeče, izvadite koru iz pleha i prebacite na radnu površinu. Čašicom izvadite tortice i odmah ih prebacite na tanjir da se hlade. Testo koje je ostalo od pravljenja tortica izmrvite rukom.
TORTICE - sastojci za fil:
200 grama mleka
100 grama čokolade
100 grama oraha
U šerpu sipajte mleko i zagrejte ga na ringli, pa izlomite čokoladu i sipajte u mleko, dodajte šećer i neprestano mešajte. Kada se sve lepo sjedini sklonite sa vatre i dodajte orahe. Mešajte i do dajte izmrvljene ostatke kore. Kada se napravi gust fil koji možete kašikicom da stavljate na vrh svake tortice - završili ste posao.
Tortice će biti još ukusnije ako napravite šlag od slatke pavlake i ukrasite ih višnjama ili šarenim mrvicama.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SOČNI KOLAČ PRELIVEN ČOKOLADOM: Poslastica posle koje ćete polizati prste (FOTO/VIDEO)
22. 02. 2023. u 12:03 >> 18:06
KOLAČ BEZ BRAŠNA: Posle ovog slatkiša kafa više neće biti ista (FOTO)
18. 02. 2023. u 13:30
DIGNUTI NATO AVIONI POSLE NAPADA NA UKRAJINU: Hitno se oglasio Zelenski, imao poruku za Putina (FOTO/VIDEO)
RUSIJA je pokrenula masovni vazdušni napad na Ukrajinu na božićno jutro po gregorijanskom kalendaru.
25. 12. 2024. u 11:16
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
PLANETI PRETI SCENARIO IZ 1815. Posle događaja na planini koja je promenila svet usledile tragedije: "Pitanje nije da li će, nego KADA!"
„EFEKTI bi mogli biti još gori nego što smo videli 1815."
25. 12. 2024. u 15:54
Komentari (0)