SLATKI PENASTI VENČIĆI: Preukusni kolači koje će deca obožavati (VIDEO)

Магазин Новости

08. 02. 2023. u 18:00

OSIM što ih najmlađi obožavaju, sjajno će ići i uz kafu ili čaj

СЛАТКИ ПЕНАСТИ ВЕНЧИЋИ: Преукусни колачи које ће деца обожавати (ВИДЕО)

Foto: Bakina kuhinja

SLATKI PENASTI VENČIĆI - sastojci: 

200 ml mleka

1 kašičica šećera
malo ulja
korica limuna
350 - 400 gr brašna
malo soli
krupan šećer
1 vanilin šećer

SLATKI PENASTI VENČIĆI - priprema:

Квасац растопити са шећером, па кад запени додати мало уља, корицу лимуна млеко и брашно 300 гр. Замесити тесто додавајући још брашна док се не добије мекше и глатко тесто.

Foto: Bakina kuhinja

 

Ostaviti pokriveno na sobnoj temperaturi 30 min. Istresti na podmazan sto sa uljem, i razviti pravougaonik. Iseći na trake oko 1,5 cm. Svaku traku izvaljati u valjak. 

Uviti mali krug od valjka, a sa ostatkom testa isprepletati oko kruga praveći venčić.

Ređati u neki podmazan pleh i pokriti folijom i krpom.  Ostaviti 10 min da odmori i pržiti u dubokom ulju.

Foto: Bakina kuhinja

 

Uvaljati u krupan šećer izmešan sa vanilinim šećerom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SE ZNA KO JE ŠAMPION: Novo zlato za Damira Mikeca