OVO MORATE DA PROBATE: Pečeni karfiol u kremastom sosu sa sirom i belim lukom
Pečeni karfiol nikad nije bio ukusniji.
Sastojci:
- 1 glavica karfiola
- maslinovo ulje
- 2 čena belog luka, sitno iseckana
- 200 ml neutralne pavlake za kuvanje
- 150 g rendanog sira
- 50 g krem sira
- pola kašičice mlevene paprike
- So i biber po ukusu
- Svež peršun za dekoraciju
Priprema:
Uključite rernu da se zagreje na 200 °C. Karfiol podelite na cvetove i stavite u veću činiju. Prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite i dodajte mlevenu papriku. Dobro promešajte da se svi cvetovi ravnomerno začine. Poređajte karfiol na pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta, dok ne omekša i dobije blagu zlatnu boju.
Priprema sosa: U manjoj šerpi zagrejte malo maslinovog ulja i kratko propržite beli luk dok ne zamiriše. Dodajte pavlaku za kuvanje i krem sir, mešajući dok se krem sir ne otopi i sjedini. Ubacite rendani sir i mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Začinite solju i biberom po ukusu.
Prelijte pripremljeni kremasti sos preko karfiola, vodeći računa da svaki cvet bude obložen. Po želji, pospite dodatnim sirom za ekstra hrskavu koricu. Stavite posudu s karfiolom u rernu i pecite još 10-15 minuta, dok se sos ne zgusne, a sir na vrhu postane zlatnosmeđi.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUČAK ZA DANAS: Punjena gnezda od mlevenog mesa, gurmanski obrok
19. 01. 2025. u 09:00Novosti online
PILEĆE ĆUFTE SA NjOKAMA: Idealan ručak ako vam se jede nešto ukusno
17. 01. 2025. u 09:00Novosti online
MUSAKA OD PILETINE I TIKVICA: Napravite najsočnije i najkremastije jelo koje prija svima
16. 01. 2025. u 09:00Novosti online
ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
15. 01. 2025. u 07:00Novosti online
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
ENDIJU MARIJU LICE U MODRICAMA, OGLASIO SE: "Muka mi je od svega, ja sam ljudsko biće! Molim vas - ostavite me na miru" (VIDEO)
"JA SAM ljudsko biće! U redu? Prestanite da me jurite! Muka mi je šta svakog dana moram da nosim na ramenima. Molim vas, ostavite me na miru."
22. 01. 2025. u 14:15
Komentari (0)