RECEPT ZA PREDJELO KOJE SVI VOLE: Mimoza salata, neizostavan prilog na slavskoj ili prazničnoj trpezi
20. 11. 2024. u 13:00
Mimoza salata je jedno od omiljenih predjela na srpskim slavljima i svečanostima. Slojevi rendanog povrća i šunke u kombinaciji sa pavlakom i majonezom čine zavodljivu kombinaciju ukusa koju svi vole.
Povezane vesti
SAVRŠENO PREDJELO ZA ARANĐELOVDAN: Tradicionalan, a jednostavan recept za pihtije neodoljivog ukusa
Slavske pihtije pune su mesa, savršeno dekorisane i jedno od predjela koje se mora naći na vašoj trpezi.
19. 11. 2024. u 12:52
ZABORAVITE NA RUSKU I MIMOZU: Čuvena rumunska salata iz rerne, ovo svečano predjelo ukrasiće svaku trpezu (VIDEO)
Salata od govedine je tradicionalno rumunsko i moldavsko jelo, koje se uglavnom služi kada su praznici ili neke svečane prilike.
19. 12. 2024. u 11:00Novosti online
KRALJICA MEĐU SLAVSKIM POSLASTICAMA: Minjon torta - kremasto savršenstvo spoja lešnika, badema, oraha i čokolade (VIDEO)
Kada napravite minjon tortu, budite sigurni da će ona ispuniti sva očekivanja vaših gostiju na slavi.
19. 11. 2024. u 14:30
ODUŠEVITE GOSTE SLAVSKOM TRPEZOM: Korpice sa piletinom, idealno posluženje za Aranđelovdan
SLAVSKE korpice filuju se dimljenom piletinom, krompirom, jajetom i sirom, vrlo su zgodne kao predjelo i zalogajčići na proslavama.
19. 11. 2024. u 16:00
BEZ NJEGA SLAVA NE MOŽE DA PROĐE: Ovo je najbolji recept za žito sa orasima
Postoje mnoge varijante kako se sprema slavsko žito, odnosno koljivo, deluje naizgled da je sve slično, ali ukus odvaja jedno slavsko žito sa orasima od drugog.
08. 11. 2024. u 09:30
Najnovije iz rubrike
NAJBOLJI RECEPT ZA KIFLICE SA KOKOSOM: Jednostavne i preukusne
Zbog svoje jednostavne pripreme ovaj dezert je odoleo vremenu i često se i danas nađe na trpezama vrednih domaćica. Ako i vi želite da svojim ukućanima učinite zadovoljstvo i pričinite uživanje sada je vreme da napravite ovaj savršeni dezert.
20. 01. 2025. u 15:00Novosti online
KAKO SE PRAVILNO GASI SLAVSKA SVEĆA: Običaji se razlikuju od mesta do mesta, ali samo je jedan način ispravan
Slavska sveća je jedan od glavnih simbola slave, a evo kako pravilno da je ugasite nakon što proslavite krsnu slavu.
20. 01. 2025. u 13:00Novosti online
DOMAĆI LIKER OD NARA: Pravi se od samo tri sastojka, po tradicionalnom italijanskom receptu
Pravljenju likera od nara posebna pažnja se poklanja u Italiji gde ovo piće ima gotovo svaka kuća.
20. 01. 2025. u 12:00Novosti online
ČORBA OD TRI VRSTE LUKA: Izuzetno okrepljujuća i laka za pripremu (VIDEO)
Posle praznika i teške hrane vreme je da oporavite organizam. Napravite izuzetno zdravu i okrepljujuću čorbu od 3 vrste luka. Ova preukusna čorba pomoći će vam da se očistite od toksina, kao i da ojačate imunitet. Priprema je jednostavna i ne zahteva puno vremena.
20. 01. 2025. u 11:00Novosti online
DA LI SVINJSKA MAST IMA ROK TRAJANJA? Evo kako da znate da li se pokvarila
Kao i kod većine masnoća koja se koriste u kulinarstvu i mast može da se pokvari i užegne. Iako svinjska mast sigurno može da se drži na sobnoj temperaturi, u ostavi ili na nekom tamnom mestu, mogućnost da se pokvari se znatno povećava kada se temperatura ne održava konstantnom. Ukoliko je čuvate van rashladnog uređaja može da vam traje od četiri do šest meseci, a rok trajanja se produžava ukoliko je skladištite u frižideru, na čak godinu dana.
20. 01. 2025. u 09:00Novosti online
Komentari (0)