ODUŠEVITE GOSTE SLAVSKOM TRPEZOM: Korpice sa piletinom, idealno posluženje za Aranđelovdan
SLAVSKE korpice filuju se dimljenom piletinom, krompirom, jajetom i sirom, vrlo su zgodne kao predjelo i zalogajčići na proslavama.
Sastojci:
Za korpice:
- 170 g brašna
- 50 g mekog putera
- 40 ml mleka
- 1 malo jaje
- 1 kašičica šećera
- 1/3 kašičice soli
Za fil:
- 200 g dimljene piletine
- 2 kuvana krompira
- 2 kuvana jajeta
- 90 g sira
- šaka mirođije
- majonez
- biber po ukusu
Priprema:
Za korpice pomešajte mleko, so i šećer u činiji. Dodajte jaje i ponovo promešajte. Dodajte otprilike trećinu svog brašna i promešajte. Dodajte meki puter i umešajte u testo. Zatim dodajte preostalo brašno i umesite mekano, nelepljivo testo.
Razvaljajte testo u sloj debljine 1-2 mm. Koristite sekač da isečete krugove prema prečniku kalupa. Napunite kalupe testom, čvrsto ga pritiskajte prstom i ravnomerno ga rasporedite. Pre pečenja, izbockajte dno korpica viljuškom. Pecite u zagrejanoj rerni na 220 S oko 10-15 minuta. Gotove korpice izvadite iz kalupa i ohladite.
U međuvremenu pripremite fil. Sitno iseckajte jaja, krompir i pileći file. Sir narendajte na sitno rende. Mirođiju takođe sitno iseckajte. U činiji pomešajte sastojke za punjenje, dodajte mlevenu papriku i začinite majonezom. Napunite korpice pripremljenim filom. Po želji ukrasite začinskim biljem.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
ROLAT SA KAČKAVALjEM I JAJIMA: Idealan kao predjelo za slavsku trpezu
14. 11. 2024. u 18:30
SLANA TORTA OD PEČENIH PAPRIKA: Idealna za slavu, a gotova očas posla
13. 11. 2024. u 17:06
MAKRON SVE IZNENADIO: Evo šta kaže o pregovorima sa Putinom
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron rekao je da ne isključuje mogućnost pregovora sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom „kada kontekst dozvoljava“.
17. 11. 2024. u 21:03
ŠTA JE ATACMS KOJIM ĆE UKRAJINA UDARITI NA RUSIJU? Američka raketa ima domet 300 km, koristi se za gađanje ovih ciljeva
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Džozefa Bajdena ukinula je danas ograničenja koja su dosad Ukrajini blokirala upotrebu američkog oružja za napade duboko na rusku teritoriju.
17. 11. 2024. u 19:48
DA ČOVEK NE POVERUJE: Pogrebni biznis - evo čime se Legija bavi u zatvoru
TAJ posao mu je plaćen.
18. 11. 2024. u 15:42
Komentari (0)