ЧОРБА ОД СУШЕНОГ ГРАШКА СА ПОВРЋЕМ: Идеална топли оброк за престојеће хладније дане, греје и окрепљује душу

Новости онлине

06. 10. 2024. у 09:00

Ако сте у недоумици коју чорбу да спремите ово је наша препорука.

ЧОРБА ОД СУШЕНОГ ГРАШКА СА ПОВРЋЕМ: Идеална топли оброк за престојеће хладније дане, греје и окрепљује душу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 300 г сувог грашка
  •  1 главица црног лука
  •  2-3 чена белог лука
  • 2 шаргарепе
  •  1 кромпир
  •  1 веза першуна
  •  1 ловоров лист
  •  1,5 литра воде или повртног бујона
  •  Со и бибер по укусу
  •  Маслиново или сунцокретово уље (око 2 кашике)


 Припрема:

 Суви грашак потопите у воду и оставите да одстоји преко ноћи. Ујутро га исперите и ставите у шерпу.
 На уљу загрејаном у шерпи, додајте ситно сецкани црни лук и пржите га док не постане стакласт. Затим додајте ситно сецкани бели лук и пржите још кратко.
 Додајте сецкане шаргарепе и кромпир (можете их исећи на коцкице или колутове, према жељи). Пржите још неколико минута.
 У шерпу додајте потопљен грашак, ловоров лист и прелијте са 1,5 литра воде или повртног бујона. Пустите да прокључа.
 Смањите температуру и кувајте на лаганој ватри око 1,5 до 2 сата, док грашак не омекша. Повремено промешајте и додајте воде ако је потребно.
 Када је грашак скуван, извадите ловоров лист, додајте со и бибер по укусу, као и ситно сецкани першун.
Ако желите кремастију чорбу, можете је блендирати штапним миксером док не постане глатка.
 Послужите чорбу топлу уз хлеб. Можете је украсити с мало маслиновог уља или додатним першуном.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (0)

ЕВО КАКО ДО КАРАТА ЗА ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Црвена звезда послала обевештење пред меч са Партизаном