SALATA OD KINOE: Osvežavajući i zdrav obrok sa povrćem i limunovim prelivom
Ova salata od kinoe je savršeno jelo za ove jesenje dane, a takođe je i vrlo hranljiva.
Kinoa je bogata proteinima i vlaknima, što je čini odličnim izborom za vegansku i bezglutensku ishranu. U kombinaciji sa svežim povrćem, poput krastavca, paradajza, i crvenog luka, kao i sa aromatičnim začinima, ova salata će zadovoljiti vaše čulo ukusa. Limunov preliv dodaje osvežavajuću notu, dok maslinovo ulje doprinosi bogatstvu ukusa. Savršena je kao glavno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu.
Sastojci:
- 1 šolja kinoe
- 2 šolje vode
- 1 crvena paprika (iseckana)
- 1 krastavac (iseckan)
- 1/2 crvenog luka (sitno iseckan)
- 1 šaka svežeg peršuna (sitno iseckan)
- 1/2 šolje kukuruza (može biti iz konzerve ili svež)
- Maslinovo ulje (po ukusu)
- Sok od limuna (po ukusu)
- So i biber (po ukusu)
Priprema:
- Isperite kinou pod hladnom vodom da biste uklonili gorke supstance.
- U šerpu stavite 1 šolju kinoe i 2 šolje vode. Dodajte malo soli.
- Dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu, pokrijte i kuvajte 15 minuta, ili dok voda ne ispari i kinoa ne postane mekana.
- Skinite sa vatre i ostavite pokriveno 5 minuta, a zatim viljuškom promešajte.
- Dok se kinoa hladi, pripremite povrće. Isecite crvenu papriku, krastavac i crveni luk na sitne komade.
- U velikoj posudi, pomešajte iseckano povrće, svež peršun i kukuruz.
- Kada se kinoa ohladi, dodajte je u posudu sa povrćem.
- Prelijte maslinovim uljem i sokom od limuna. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Sve dobro promešajte da se sastojci sjedine.
- Salatu možete servirati odmah, ali je još ukusnija ako je ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta pre serviranja, da se ukusi prožmu.
Uživajte u svojoj salati od kinoe!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)