SALATA OD KINOE: Osvežavajući i zdrav obrok sa povrćem i limunovim prelivom
Ova salata od kinoe je savršeno jelo za ove jesenje dane, a takođe je i vrlo hranljiva.
Kinoa je bogata proteinima i vlaknima, što je čini odličnim izborom za vegansku i bezglutensku ishranu. U kombinaciji sa svežim povrćem, poput krastavca, paradajza, i crvenog luka, kao i sa aromatičnim začinima, ova salata će zadovoljiti vaše čulo ukusa. Limunov preliv dodaje osvežavajuću notu, dok maslinovo ulje doprinosi bogatstvu ukusa. Savršena je kao glavno jelo ili kao prilog uz meso ili ribu.
Sastojci:
- 1 šolja kinoe
- 2 šolje vode
- 1 crvena paprika (iseckana)
- 1 krastavac (iseckan)
- 1/2 crvenog luka (sitno iseckan)
- 1 šaka svežeg peršuna (sitno iseckan)
- 1/2 šolje kukuruza (može biti iz konzerve ili svež)
- Maslinovo ulje (po ukusu)
- Sok od limuna (po ukusu)
- So i biber (po ukusu)
Priprema:
- Isperite kinou pod hladnom vodom da biste uklonili gorke supstance.
- U šerpu stavite 1 šolju kinoe i 2 šolje vode. Dodajte malo soli.
- Dovedite do ključanja, a zatim smanjite temperaturu, pokrijte i kuvajte 15 minuta, ili dok voda ne ispari i kinoa ne postane mekana.
- Skinite sa vatre i ostavite pokriveno 5 minuta, a zatim viljuškom promešajte.
- Dok se kinoa hladi, pripremite povrće. Isecite crvenu papriku, krastavac i crveni luk na sitne komade.
- U velikoj posudi, pomešajte iseckano povrće, svež peršun i kukuruz.
- Kada se kinoa ohladi, dodajte je u posudu sa povrćem.
- Prelijte maslinovim uljem i sokom od limuna. Posolite i pobiberite po ukusu.
- Sve dobro promešajte da se sastojci sjedine.
- Salatu možete servirati odmah, ali je još ukusnija ako je ostavite da odstoji u frižideru 30 minuta pre serviranja, da se ukusi prožmu.
Uživajte u svojoj salati od kinoe!
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KANDIDAT ZA RUMUNSKOG PREDSEDNIKA ĐORĐESKU: Ukrajina je izmišljena država, biće podeljena sto posto
KANDIDAT za predsednika Rumunije Kalin Đorđesku izjavio je da je Ukrajina „izmišljena država“ koju će podeliti susedi.
30. 01. 2025. u 13:44
BRITANSKI EKSPERT: Imamo posla sa diletantom – Zelenski ne može da podnese da je kraj
ŠEF ukrajinskog režima Vladimir Zelenski podsvesno ne može da prihvati temu povlačenja ukrajinskih snaga u zoni borbenih dejstava, izjavio je britanski vojni analitičar Aleksandar Merkuris
30. 01. 2025. u 07:58
RASKID POSLE SMRTI PRIJATELjA: Poslednje pojavljivanje Dačićevog sina sa devojkom
NAKON toga Milica se uglavnom sama pojavljivala na raznim događajima, kad je i počelo da se šuška da je njihovoj ljubavi došao kraj, jer ranije nikada nije bio slučaj da se pevačica pojavi sama na javnom mestu.
29. 01. 2025. u 18:41
Komentari (0)