САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом

Новости онлине

04. 10. 2024. у 11:00

Ова салата од киное је савршено јело за ове јесење дане, а такође је и врло хранљива.

САЛАТА ОД КИНОЕ: Освежавајући и здрав оброк са поврћем и лимуновим преливом

Foto: Shutterstock

 Киноа је богата протеинима и влакнима, што је чини одличним избором за веганску и безглутенску исхрану. У комбинацији са свежим поврћем, попут краставца, парадајза, и црвеног лука, као и са ароматичним зачинима, ова салата ће задовољити ваше чуло укуса. Лимунов прелив додаје освежавајућу ноту, док маслиново уље доприноси богатству укуса. Савршена је као главно јело или као прилог уз месо или рибу.

Састојци:

  •  1 шоља киное
  •  2 шоље воде
  •  1 црвена паприка (исецкана)
  •  1 краставац (исецкан)
  •  1/2 црвеног лука (ситно исецкан)
  •  1 шака свежег першуна (ситно исецкан)
  •  1/2 шоље кукуруза (може бити из конзерве или свеж)
  •  Маслиново уље (по укусу)
  •  Сок од лимуна (по укусу)
  •  Со и бибер (по укусу)


Припрема:

- Исперите киноу под хладном водом да бисте уклонили горке супстанце.
- У шерпу ставите 1 шољу киное и 2 шоље воде. Додајте мало соли.
- Доведите до кључања, а затим смањите температуру, покријте и кувајте 15 минута, или док вода не испари и киноа не постане мекана.
- Скините са ватре и оставите покривено 5 минута, а затим виљушком промешајте.
- Док се киноа хлади, припремите поврће. Исеците црвену паприку, краставац и црвени лук на ситне комаде.
- У великој посуди, помешајте исецкано поврће, свеж першун и кукуруз.
- Када се киноа охлади, додајте је у посуду са поврћем.
- Прелијте маслиновим уљем и соком од лимуна. Посолите и побиберите по укусу.
- Све добро промешајте да се састојци сједине.
- Салату можете сервирати одмах, али је још укуснија ако је оставите да одстоји у фрижидеру 30 минута пре сервирања, да се укуси прожму.
Уживајте у својој салати од киное!

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у Рибникару нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?

ШОК САЗНАЊА НА СУЂЕЊУ: Запослени у "Рибникару" нису пружили помоћ деци након што их је Коста упуцао?

ИЗ СНИМАКА се види да су теткица, којој још не знамо име, разредна Драгана Томић и домар Раде Симић, након што је Коста пуцао, а пре доласка наставника географије Зорана Нишевића и полиције, били на вратима учионице историје у којој је било "VII/2" и нико од њих није ушао унутра и пружио помоћ деци.

30. 09. 2024. у 14:56

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

МЛАДИЋИ РОЂЕНИ ОВЕ ГОДИНЕ ЋЕ ПРВИ У ВОЈСКУ: Генерал Мојсиловић открио све детаље о служењу војног рока

НАЧЕЛНИК Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић рекао је у емисији "Таковска 10" да Србија касни са увођењем обавезне војне обавезе. Суштина је да се изгради одбрамбени капацитет Србије, сваки дан и сваку годину коју чекамо, губимо генерације младих војника, рекао је генерал Мојсиловић. У једној класи рачунамо до 20.000 војника-регрута, на годишњем нивоу, два и по месеца по пет хиљада њих у једној класи, односно циклусу, рекао је Мојсиловић уз напомену да ће прво бити регрутовани млађи војници, почев од 2006. годишта.

25. 09. 2024. у 22:01

Коментари (0)

СУТРА СУ МИХОЉСКЕ ЗАДУШНИЦЕ: Ево шта се носи у цркву, а шта никако не ваља радити на гробљу