SALATA OD HOBOTNICE: Osvežavajuća salata koju morate probati

Novosti online

24. 09. 2024. u 07:00

Salata od hobotnice savršen je izbor za sve ljubitelje morskih plodova.

САЛАТА ОД ХОБОТНИЦЕ: Освежавајућа салата коју морате пробати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 očišćena hobotnica (oko 2,5 kg)
  • 6 čena belog luka
  • 1 veza peršunovog lišća
  • maslinovo ulje
  • limunov sok
  • biber 
  • so, po potrebi
     

Priprema:


Pre kuvanja, hobotnica mora biti zamrznuta. Odmrznite i kuvajte u ekspres loncu bez soli i začina. Kada je kuvano (u mom ekspres loncu treba oko 40 minuta), ohladite ga i isecite na manje komade. Iseckajte beli luk i peršun i pomešajte sa hobotnicom u činiji za serviranje. Začinite salatu maslinovim uljem, limunovim sokom, biberom, proverite slanost i po potrebi posolite. Salatu poslužite sa domaćim hlebom i kuvanim krompirom (po želji).
 

(index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti