ŠPANSKA SALATA OD PARADAJZA: Svež ukus i jednostavnost ove salate obećavaju da će vas oduševiti

Novosti online

06. 09. 2024. u 12:52

Osvežavajuća španska salata od paradajza, poznata u Španiji kao "Ensalada de Tomate", prepuna je ukusa, napravljena od jednostavnih sastojaka za samo 10 minuta.

ШПАНСКА САЛАТА ОД ПАРАДАЈЗА: Свеж укус и једноставност ове салате обећавају да ће вас одушевити

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 velika paradajza
  • 2 kašike maslinovog ulja 
  • 1/2 kašike sirćeta (po izboru koje volite)
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica sušenog origana 
  • šaka sitno iseckanog peršuna
  • morska so i crni biber

Priprema:

Paradajz operite i osušite pa isecite na tanke kolutove. Zatim ih stavite u jedan sloj, začinite morskom solju i crnim biberom samo sa jedne strane i ostavite da odstoje pet minuta.

U međuvremenu napravite preliv, dodajte dve kašike maslinovog ulja u malu činiju, zajedno sa 1/2 kašike sirćeta, sitno narendajte jedan čen belog luka, dodajte jednu kašičicu suvog origana i lagano začinite morskom solju i crnim biberom, umutite zajedno dok se dobro ne izmeša.

Posle 5 minuta prenesite kriške paradajza u posudu za serviranje, pazeći da otresete višak vode sa njih, prelijte paradajz prelivom i pospite sitno seckanim peršunom, uživajte!

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN HRANE: Značaj zajedničkih napora u borbi protiv gladi