NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA POTAŽ OD KARFIOLA: Lagani obrok u kojem ćete uživati

Novosti online

16. 08. 2024. u 07:00

Potaž od karfiola, ukusan i aromatičan ne može da bude bolji obrok tokom toplih dana. Rashladite ga pre serviranja i imaćete savršen ručak.

НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РЕЦЕПТ ЗА ПОТАЖ ОД КАРФИОЛА: Лагани оброк у којем ћете уживати

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 velika glavica karfiola isečena na cvetove (oko 900 g)
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1 crni luk seckani
  • 4 čena belog luka sitno naseckana
  • 960 ml povrtnog bujona
  • 1½ kašičice soli
  • ½ kašičice mlevenog crnog bibera
  • 1½ kašike svežeg limunovog soka
  • 125 ml pavlake za kuvanje

Za ukrašavanje:

  • seckani svež peršun
  • crni biber

Priprema:

Kako biste napravili potaž od karfiola, prvo zagrejte rernu na 218 °C. Stavite karfiol na pleh, pokapajte sa 2 kašike ulja i premažite ga, pa rasporedite u jednom sloju. Pecite dok karfiol ne omekša i ne porumeni po ivicama, oko 35 minuta, okrećući pleh na pola pečenja. Odvojite 6 cvetića za serviranje. U velikom loncu zagrejte 1 kašiku ulja na srednje jakoj vatri. Dodajte luk i pržite dok ne omekša, oko 5 minuta. Dodajte beli luk i kuvajte dok ne zamiriše, oko 30 sekundi. Dodajte bujon, karfiol, so i biber. Pustite da provri i kuvajte 15 minuta, povremeno mešajući. Ostavite da se malo ohladi, oko 5 minuta.

Pažljivo prebacite mešavinu karfiola u blender i blendirajte dok smesa ne postane glatka. Vratite u šerpu i umešajte sok od limuna i pavlaku za kuvanje. Ako želite, pustite da se potpuno ohladi, promešajte, ukrasite rezervisanim cvetovima karfiola, seckanim peršunom, i crnim biberom. Uživajte! 

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

CRNOGORCI KIPTE OD BESA ZBOG SKANDALA NA CRNOGORSKOJ TELEVIZIJI: U sopstvenu državu ne možemo da čujemo himnu!