IDEALNA ZA HLADNU I ZDRAVU SALATU SA BELIM LUKOM: Naučite kako da lako oljuštite pečenu papriku
BAŠ vam se prijela pečena paprika, ali vam je mrska pomisao na njeno ljuštenje, koje dugo traje i prste vam ostavlja crnima, pa brzo odustajete od ideje da je pripremite.
Nemojte, jer postoji jednostavan način za ljuštenje njene kožice.
Za početak, pazite da ne izgori prilikom pečenja, tako što ćete je češće okretati s jedne na drugu stranu. Čim ih skinete sa plotne ili roštilja, ubacite ih u dublju posudu, pospite solju i brzo poklopite. Ostavite ih tako da odstoje 20-ak minuta, ili dok se potpuno ne ohlade, otklopite i kožica će se skidati za tili čas. Takođe, možete ih, odmah nakon pečenja, zamotati u papirni kuhinjski ubrus i ostaviti da se tako ohlade.
Zatim povucite ubrus – sa njim će se skinuti i kožica paprike. Umesto ubrusa možete koristiti i papirne kese, koje bi trebalo dobro da zatvorite, da bi se paprika potparila.
Kada se ohladi, postupite isto kao i sa kuhinjskim ubrusom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)