HLADNA SUPA OD ROTKVICA: Nema kuvanja i spremna je za tili čas, a odličan je diuretik
Ovo je jako zdrava i ukusna supa, posebno za one koji imaju problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu, jer je rotkvica izuzetno dobar diuretik. Lako se pravi, nema kuvanja, ni termičke obrade, pa se svi zdravi sastojci u povrću zadržavaju.
Sastojci:
- 2 veze rotkvica
- 400 g kiselog mleka
- 1 srednji krastavac
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber
- malo limunovog soka
Priprema:
Rotkvice očistite, dobro ih operite, pa trećinu isecite na tanke kolutove, a ostatak ubacite u blender, dodajte očišćene čenove belog luka i polovinu oljuštenog krastavca, pa sve dobro izblendirajte. Na kraju ubacite dobro ohlađeno kiselo mleko i još kratko blendirajte da dobijete ujednačenu smesu. Dobijenu supu prespite u veću činiju, pa dodajte preostali krastavac isečen na sitne kockice i sve začinite po ukusu. Sipajte u tanjire, ukrasite kolutovima rotkvice i zelenišem po izboru, pa pospite sa par kapi soka od limuna.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SUPA OD ŠARGAREPE: Brzinska i laka priprema, a ukus fantastičan
21. 05. 2024. u 14:00
GURMANSKA HAMBURGER SUPA: Supa sa mlevenom govedinom i povrćem
17. 05. 2024. u 15:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)