HLADNA SUPA OD ROTKVICA: Nema kuvanja i spremna je za tili čas, a odličan je diuretik
Ovo je jako zdrava i ukusna supa, posebno za one koji imaju problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu, jer je rotkvica izuzetno dobar diuretik. Lako se pravi, nema kuvanja, ni termičke obrade, pa se svi zdravi sastojci u povrću zadržavaju.
Sastojci:
- 2 veze rotkvica
- 400 g kiselog mleka
- 1 srednji krastavac
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber
- malo limunovog soka
Priprema:
Rotkvice očistite, dobro ih operite, pa trećinu isecite na tanke kolutove, a ostatak ubacite u blender, dodajte očišćene čenove belog luka i polovinu oljuštenog krastavca, pa sve dobro izblendirajte. Na kraju ubacite dobro ohlađeno kiselo mleko i još kratko blendirajte da dobijete ujednačenu smesu. Dobijenu supu prespite u veću činiju, pa dodajte preostali krastavac isečen na sitne kockice i sve začinite po ukusu. Sipajte u tanjire, ukrasite kolutovima rotkvice i zelenišem po izboru, pa pospite sa par kapi soka od limuna.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SUPA OD ŠARGAREPE: Brzinska i laka priprema, a ukus fantastičan
21. 05. 2024. u 14:00
GURMANSKA HAMBURGER SUPA: Supa sa mlevenom govedinom i povrćem
17. 05. 2024. u 15:00
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)