HLADNA SUPA OD ROTKVICA: Nema kuvanja i spremna je za tili čas, a odličan je diuretik

Novosti online

24. 05. 2024. u 11:00

Ovo je jako zdrava i ukusna supa, posebno za one koji imaju problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu, jer je rotkvica izuzetno dobar diuretik. Lako se pravi, nema kuvanja, ni termičke obrade, pa se svi zdravi sastojci u povrću zadržavaju.

ХЛАДНА СУПА ОД РОТКВИЦА: Нема кувања и спремна је за тили час, а одличан је диуретик

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 2 veze rotkvica
  • 400 g kiselog mleka
  • 1 srednji krastavac
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • so, biber
  • malo limunovog soka

Priprema:

Rotkvice očistite, dobro ih operite, pa trećinu isecite na tanke kolutove, a ostatak ubacite u blender, dodajte očišćene čenove belog luka i polovinu oljuštenog krastavca, pa sve dobro izblendirajte. Na kraju ubacite dobro ohlađeno kiselo mleko i još kratko blendirajte da dobijete ujednačenu smesu. Dobijenu supu prespite u veću činiju, pa dodajte preostali krastavac isečen na sitne kockice i sve začinite po ukusu. Sipajte u tanjire, ukrasite kolutovima rotkvice i zelenišem po izboru, pa pospite sa par kapi soka od limuna.

(stvarukusa/mondo)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ODRŽIVA ARHITEKTURA: Važnost energetske efikasnosti