HLADNA SUPA OD ROTKVICA: Nema kuvanja i spremna je za tili čas, a odličan je diuretik
Ovo je jako zdrava i ukusna supa, posebno za one koji imaju problem sa zadržavanjem tečnosti u organizmu, jer je rotkvica izuzetno dobar diuretik. Lako se pravi, nema kuvanja, ni termičke obrade, pa se svi zdravi sastojci u povrću zadržavaju.
Sastojci:
- 2 veze rotkvica
- 400 g kiselog mleka
- 1 srednji krastavac
- 2 čena belog luka
- 1 kašika maslinovog ulja
- so, biber
- malo limunovog soka
Priprema:
Rotkvice očistite, dobro ih operite, pa trećinu isecite na tanke kolutove, a ostatak ubacite u blender, dodajte očišćene čenove belog luka i polovinu oljuštenog krastavca, pa sve dobro izblendirajte. Na kraju ubacite dobro ohlađeno kiselo mleko i još kratko blendirajte da dobijete ujednačenu smesu. Dobijenu supu prespite u veću činiju, pa dodajte preostali krastavac isečen na sitne kockice i sve začinite po ukusu. Sipajte u tanjire, ukrasite kolutovima rotkvice i zelenišem po izboru, pa pospite sa par kapi soka od limuna.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SUPA OD ŠARGAREPE: Brzinska i laka priprema, a ukus fantastičan
21. 05. 2024. u 14:00
GURMANSKA HAMBURGER SUPA: Supa sa mlevenom govedinom i povrćem
17. 05. 2024. u 15:00
TURSKA DRHTI PRED PRETNjOM IZRAELA: Izbija treći svetski rat? (VIDEO)
MINISTAR odbrane Turske, Jašar Guler, izjavio je da Izrael može da napadne Tursku, čime je podržao ranije izjave predsednika Erdogana, koji je Izrael opisao kao direktnu pretnju za zemlju.
14. 11. 2024. u 17:17
"GLAVNA TEMA JE DA LI ĆE MOSKVA BITI GAĐANA" Veliko upozorenje Vučića: Svet se kreće po ivici ambisa!
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle govora na Samitu KOP29 u Azerbejdžanu.
12. 11. 2024. u 12:33
ČITULjA KOSTIĆU OD DECE: "Živiš kroz nas - nastavljamo s ponosom"
MIODRAG Kostić, osnivač i predsednik MK Grupe, preminuo je u sredu ujutru.
14. 11. 2024. u 12:46
Komentari (0)