PRAVI LETNJI OBROK: Isprobajte savršen recept za čorbu od tikvica
KREM supe vrlo su in, a posebno lagane poput ove izvrsne od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.
Idealno letnje jelo, čak će i onim mlađim omogućiti lakši obrok, a roditeljima manje stresa. Neodoljivog je okusa, pa što da je ne isporobate i vi.
Sastojci:
600 g tikvica
300 g krompira
80 g luka
1-2 čena belog luka
100 ml pavlake za kuvanje
1,5 l vode
2 kašike maslaca
2-3 kašike limunovog soka
1 kašika vegete
Priprema:
Maslac zagrejte i na njemu blago propržite luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propržite.
Dodajte narezani krompir, 1 l vode, vegetu i kuvajte oko 20 minuta.
Na kraju dodajte izgnječeni beli luk.
Kuvano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, pavlaku za kuvanje i limunov sok, pa sve zajedno još malo kratko prokuvajte.
U krem čorbu, možete umesto limunovog soka dodati par kapi aćeto balzamika, piše "Kulinarka".
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PRAVA KAFANSKA TELEĆA ČORBA: Ovako je dobijate u svakom lokalu serviranu (VIDEO)
14. 08. 2023. u 09:54
KORAK PO KORAK DO SAVRŠENE ČORBE: Priprema traje samo 10 minuta (RECEPTA)
21. 03. 2023. u 17:45
SRAMNE REČI ANGELE MERKEL U MEMOARIMA: Evo šta je napisala o bombardovanju Srbije, ratovima i Zapadnom Balkanu
SA MNOGO pompe, u knjižare su stigli memoari bivše nemačke kancelarke Angele Merkel pod naslovom „Sloboda“. U njima se na nekoliko mesta spominju Srbija i Zapadni Balkan.
26. 11. 2024. u 17:09
(MAPA) RUSI NAPREDUJU U TORECKU: Oglasio se Pušilin, žestoke borbe vode se za grad (VIDEO)
JEDINICE ruske vojske napreduju u Dzeržinsku (ukrajinski naziv za Toreck), javio je na Telegram kanalu šef DNR Denis Pušilin.
24. 11. 2024. u 18:59
PUTINOV NOVI SAVEZNIK? Ko je potencijalni rumunski predsednik - NATO raketni štit naziva SRAMOTOM, divi se Mađarskoj
NEZAVISNI ultradesničarski kandidat na predsedničkim izborima u Rumuniji Kalin Đorđesku osvojio je najviše glasova u prvom krugu i najveći je favorit za pobedu u drugom krugu, u koji će najverovatnije ići sa Elenom Lasčoni ispred partije "Save Romania Union" (USR).
25. 11. 2024. u 15:22
Komentari (1)