PRAVI LETNJI OBROK: Isprobajte savršen recept za čorbu od tikvica

Novosti onlajn

24. 08. 2023. u 19:00

KREM supe vrlo su in, a posebno lagane poput ove izvrsne od tikvica koju, tek malo ugušćenu, možete poslužiti i kao umak.

ПРАВИ ЛЕТЊИ ОБРОК: Испробајте савршен рецепт за чорбу од тиквица

Foto: Piksabej

Idealno letnje jelo, čak će i onim mlađim omogućiti lakši obrok, a roditeljima manje stresa. Neodoljivog je okusa, pa što da je ne isporobate i vi. 

Sastojci:

600 g tikvica
300 g krompira
80 g luka
1-2 čena belog luka 
100 ml pavlake za kuvanje
1,5 l vode
2 kašike maslaca
2-3 kašike limunovog soka
1 kašika vegete

Priprema:

Maslac zagrejte i na njemu blago propržite luk. Zatim dodajte narezane tikvice i sve kratko propržite.

Dodajte narezani krompir, 1 l vode, vegetu i kuvajte oko 20 minuta.

Na kraju dodajte izgnječeni beli luk. 

Kuvano povrće usitnite, dodajte ostatak vode, pavlaku za kuvanje i limunov sok, pa sve zajedno još malo kratko prokuvajte.

U krem čorbu, možete umesto limunovog soka dodati par kapi aćeto balzamika, piše "Kulinarka".

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (1)

PLAŠIM SE JEDNE STVARI: Trener Štutgarta pred meč sa Crvenom zvezdom