ПРАВИ ЛЕТЊИ ОБРОК: Испробајте савршен рецепт за чорбу од тиквица

Новости онлајн

24. 08. 2023. у 19:00

КРЕМ супе врло су ин, а посебно лагане попут ове изврсне од тиквица коју, тек мало угушћену, можете послужити и као умак.

ПРАВИ ЛЕТЊИ ОБРОК: Испробајте савршен рецепт за чорбу од тиквица

Фото: Пиксабеј

Идеално летње јело, чак ће и оним млађим омогућити лакши оброк, а родитељима мање стреса. Неодољивог је окуса, па што да је не испоробате и ви. 

Састојци:

600 г тиквица
300 г кромпира
80 г лука
1-2 чена белог лука 
100 мл павлаке за кување
1,5 л воде
2 кашике маслаца
2-3 кашике лимуновог сока
1 кашика вегете

Припрема:

Маслац загрејте и на њему благо пропржите лук. Затим додајте нарезане тиквице и све кратко пропржите.

Додајте нарезани кромпир, 1 л воде, вегету и кувајте око 20 минута.

На крају додајте изгњечени бели лук. 

Кувано поврће уситните, додајте остатак воде, павлаку за кување и лимунов сок, па све заједно још мало кратко прокувајте.

У крем чорбу, можете уместо лимуновог сока додати пар капи аћето балзамика, пише "Кулинарка".

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ПРВИ СНИМЦИ УКРАЈИНСКОГ НАПАДА НА РИЛСК: Најмање шест мртвих и десетине повређених, горе аутомобили (ВИДЕО)

ШЕСТ особа, међу којима и једно дете, убијено је у Рилску, у области Курск, као резултат ракетног удара украјинских оружаних снага, саопштио је вршилац дужности гувернера Курске области Александар Хинштајн.

20. 12. 2024. у 17:07

Коментари (1)

ДА СЕ ЗНА КО ЈЕ ШАМПИОН: Ново злато за Дамира Микеца