POSNE PAPRIKE PUNJENE PASULJEM ZA SVETOG NIKOLU: Idealno jelo za slavu, gosti će biti oduševljeni
Napravite posne punjene paprike na drugačiji način, napunite ih pasuljem, oduševićete se ukusom.
Sastojci:
- 4 velike crvene paprike, prepolovljene i očišćene od semena
- 70 ml kašike ulja
- 180 g svežeg bosiljka, podeljeno
- prstohvat morske soli
- crni biber, po ukusu
- 360 g kuvanog belog pasulja
- 10 maslina, bez koštica i grubo iseckanih
- 1,5 kašika svežeg limunovog soka
- 1 kašičica sveže limunove kore
- 60 g peršuna, sitno iseckanog
- 2 čena belog luka, narendanog
Priprema:
Kako biste napravili paprike, zagrejte rernu na 205 ℃ i obložite pek-papirom za pečenje. Prelijte crvene paprike uljem i stavite ih na pleh za pečenje kožom nadole. Začinite solju i biberom. Izlomite bosiljak i posipajte ga po paprikama. Pecite paprike dok ne omekšaju, 35-40 minuta. Pustite da se ohlade.
Dok se paprike peku, marinirajte pasulj. U velikoj činiji pomešajte kuvani beli pasulj, seckane masline, limunov sok i koricu, peršun, beli luk i malo maslinovog ulja. Začinite solju i biberom i ostavite na stranu. Pečene paprike poređajte sa kožom nadole na tanjir i u njih ubacite salatu od belog pasulja. Ostatke salate posipajte oko paprika. Pomešajte preostali bosiljak sa uljem i začinite solju i biberom, a zatim time prelijte paprike. Uživajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH
O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.
15. 12. 2024. u 13:55
DA LI JE MOGLO GORE? Evo zašto je pred reprezentacijom Srbije "nemoguća misija" u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo?
Fudbalska reprezentacija Srbije igraće u grupi K sa Engleskom, Albanijom, Letonijom i Andorom u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2026. ali je selekcija "gordi albiona" nešto što će predstavljati najveći problem izabranicima Dragana Stojkovića Piksija. Ne samo zbog kvaliteta, već i zbog nečeg drugog.
14. 12. 2024. u 13:16
"ODVELI SU ME U ŠATOR, ODUZELI PASOŠ" Naša pevačica oči u oči sa Gadafijem: "Nisam bila svesna šta se dešava"
PEVAČICA je bila veoma mlada i nije bila svesna šta se dešava...
16. 12. 2024. u 09:20
Komentari (0)