POSNE PAPRIKE PUNJENE PASULJEM ZA SVETOG NIKOLU: Idealno jelo za slavu, gosti će biti oduševljeni

Novosti online

16. 12. 2024. u 09:00

Napravite posne punjene paprike na drugačiji način, napunite ih pasuljem, oduševićete se ukusom.

ПОСНЕ ПАПРИКЕ ПУЊЕНЕ ПАСУЉЕМ ЗА СВЕТОГ НИКОЛУ: Идеално јело за славу, гости ће бити одушевљени

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 4 velike crvene paprike, prepolovljene i očišćene od semena
  • 70 ml kašike ulja
  • 180 g svežeg bosiljka, podeljeno
  • prstohvat morske soli
  • crni biber, po ukusu
  • 360 g kuvanog belog pasulja
  • 10 maslina, bez koštica i grubo iseckanih
  • 1,5 kašika svežeg limunovog soka
  • 1 kašičica sveže limunove kore
  • 60 g peršuna, sitno iseckanog
  • 2 čena belog luka, narendanog

Priprema:

Kako biste napravili paprike, zagrejte rernu na 205 ℃ i obložite pek-papirom za pečenje. Prelijte crvene paprike uljem i stavite ih na pleh za pečenje kožom nadole. Začinite solju i biberom. Izlomite bosiljak i posipajte ga po paprikama. Pecite paprike dok ne omekšaju, 35-40 minuta. Pustite da se ohlade.

Dok se paprike peku, marinirajte pasulj. U velikoj činiji pomešajte kuvani beli pasulj, seckane masline, limunov sok i koricu, peršun, beli luk i malo maslinovog ulja. Začinite solju i biberom i ostavite na stranu. Pečene paprike poređajte sa kožom nadole na tanjir i u njih ubacite salatu od belog pasulja. Ostatke salate posipajte oko paprika. Pomešajte preostali bosiljak sa uljem i začinite solju i biberom, a zatim time prelijte paprike. Uživajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

DNEVNIK STEPINCA ZAGREB KRIJE DECENIJAMA: Intervju - Prof. dr Predrag Ilić, autor trotomne studije o zločinima u NDH

O NEKADAŠNjEM zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu (Brezarić, 1898 - Krašić, 1960) i njegovoj ulozi u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj tokom Drugog svetskog rata, objavljen je u Republici Hrvatskoj ogroman broj istoriografskih i hagiografskih knjiga, zbornika radova, feljtona, članaka, ali ne i njegov dnevnik u pet knjiga, koji je vodio od 30. maja 1934. do 13. februara 1945. godine.

15. 12. 2024. u 13:55

Komentari (0)

OTVORENA NOVA FILIJALA ADRIATIC BANKE U KOMPLEKSU SKYLINE