DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade
Ako vam se dopada viralna Dubai čokolada, mafini inspirisani ovom neodoljivom poslasticom s pistaćima su nešto nezaobilazno ove godine.
Sastojci:
- 4 kašike šećera
- 2 jajeta
- prstohvat soli
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 250 g brašna
- 1 kesica praška za šecivo
- 3 kašike kakao praha
Za fil:
- 200 kadaif rezanaca
- 1 kašičica putera
- 4 kašike putera od pistaća
- 2 kašike susamove paste (tahinija)
Za glazuru:
- 200 ml slatke pavlake
- 200 g crne čokolade
Priprema:
Umutite jaja, šećer i so dok ne bude penasto. Dodajte ulje i mleko i dobro promešajte ili mutite minut do dva.
Sipajte u kalup za mafine, obložen korpicama, i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15-18 minuta.
Prelijte izlomljenu čokoladu slatkom pavlakom, pa otopite uz mešanje na srednjoj vatri (ili prelijte čokoladu vrelom slatkom pavlakom i mešajte dok se čokolada ne otopi). Prekrijte prozirnom folijom, pa kad se ohladi mutite kratko mikserom.
U činiji pomešajte kadaif rezanca, otopljen puter, puter od pistaća i susamovu pastu, pa time filujte pečene mafine kojima ste odsekli vrh.
Sipajte čokoladnu glazuru u špric, pa ukrasite mafine. Po želji za dekoraciju dodajte i kockice čokolade.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
MAFINI SA JABUKAMA I ORASIMA: Savršena kombinacija mirisa i ukusa (VIDEO)
10. 01. 2025. u 11:00Novosti online
ČOKOLADNI MAFINI: Pripremite omiljeni slatkiš za sve generacije
27. 12. 2024. u 11:00
BRZO I LAKO SE PRAVE: Slani mafini sa maslinama, uživaćete u svakom zalogaju
23. 09. 2024. u 07:00
NAPRAVITE SOČNE MAFINE SA DžEMOM: Nikad ukusniji, nećete im odoleti
16. 09. 2024. u 17:00
RUSKI ZVANIČNIK OTKRIO: Ovo bi moglo biti mesto potencijalnog sastanka Putina i Trampa
UJEDINjENI Arapski Emirati (UAE) imaju snažna dosadašnja iskustva u organizovanju samita i mogli bi biti mesto potencijalnog sastanka između predsednika Rusije Vladimira Putina i novoizabranog predsednika SAD Donalda Trampa, izjavio je Oleg Karpovič, prorektor za naučna pitanja na Diplomatskoj akademiji Ministarstva spoljnih poslova Rusije, za rusku agenciju TASS.
15. 01. 2025. u 12:23
"LjUDI ĆE UMRETI" Vatrogasci nedeljama pre užasa u Los Anđelesu upozoravali na najgori scenario
MANjE od mesec dana pre nego što su požari zahvatili Los Anđeles, grupa iskusnih vatrogasaca okupila se na Gradskom veću kako bi tražili veća sredstva.
15. 01. 2025. u 14:03
OD KOLEGA IZ "POTERE", SAMO MEMED: Zašto "tragači" nisu bili na sahrani?
MILORAD Milinković preminuo je u 60. godini na Božić, u crkvi u Jabukovcu gde je pratio liturgiju.
13. 01. 2025. u 20:59
Komentari (0)