DUBAI MAFINI: Mekani zalogajčići lepši i od čokolade

Jovana Vasić

15. 01. 2025. u 13:00

Ako vam se dopada viralna Dubai čokolada, mafini inspirisani ovom neodoljivom poslasticom s pistaćima su nešto nezaobilazno ove godine.

ДУБАИ МАФИНИ: Мекани залогајчићи лепши и од чоколаде

sweetsaltysabrin/TikTok Screenshot

Sastojci:

Za testo:
  • 4 kašike šećera
  • 2 jajeta
  • prstohvat soli
  • 100 ml mleka
  • 100 ml ulja
  • 250 g brašna
  • 1 kesica praška za šecivo
  • 3 kašike kakao praha

Za fil:

  • 200 kadaif rezanaca
  • 1 kašičica putera
  • 4 kašike putera od pistaća
  • 2 kašike susamove paste (tahinija)

Za glazuru:

  • 200 ml slatke pavlake
  • 200 g crne čokolade

Priprema:

Umutite jaja, šećer i so dok ne bude penasto. Dodajte ulje i mleko i dobro promešajte ili mutite minut do dva.

Prosejte i dodajte suve sastojke i mešajte dok se ne sjedini.
Sipajte u kalup za mafine, obložen korpicama, i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 15-18 minuta.
Prelijte izlomljenu čokoladu slatkom pavlakom, pa otopite uz mešanje na srednjoj vatri (ili prelijte čokoladu vrelom slatkom pavlakom i mešajte dok se čokolada ne otopi). Prekrijte prozirnom folijom, pa kad se ohladi mutite kratko mikserom.
U činiji pomešajte kadaif rezanca, otopljen puter, puter od pistaća i susamovu pastu, pa time filujte pečene mafine kojima ste odsekli vrh.
Sipajte čokoladnu glazuru u špric, pa ukrasite mafine. Po želji za dekoraciju dodajte i kockice čokolade.

(glossy)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠPANIJA I ENGLESKA U ŠOKU: Pep Gvardiola se razveo, a trideset godina su on i njegova ljubav života bili zajedno!