RECEPT KOJI MORATE ISPROBATI: Posne punjene paprike sa orasima, bolje nego klasične i spremaju se vrlo lako

Новости онлине

06. 11. 2024. u 14:49

Punjene paprike za koje će vam svi tražiti recept.

РЕЦЕПТ КОЈИ МОРАТЕ ИСПРОБАТИ: Посне пуњене паприке са орасима, боље него класичне и спремају се врло лако

Foto: Printskrin@Recepti.com/YouTube

Sastojci:

  • 15-20 suvih paprika
  • 1 krompir
  • 2 kašike ulja
  • 3 glavice crnog luka
  • 2 lovorava lista
  • 1/2 kašičice bibera
  • 2 praziluka
  • 2 šargarepe srednje veličine
  • 2 kašičice suvog biljnog začina
  • 1 kašičica soli
  • 150 g obarenog pirinča
  • 200 g mlevenih oraha
  • 1 kašičica mlevene paprike
  • voda
  • 1 kašičica suvog biljnog začina

Priprema:

U tiganj sipamo ulje i stavimo da se zagreje. Kada se ulje zagrejalo dodamo iseckan crni luk i dinstamo par minuta. Dodamo lovorov list, biber i nastavljamo sa dinstanjem.
Zatim dodajemo iseckan praziluk i narendanu šargarepu. Dodamo suvi biljni začin, so i nastavimo sa dinstanjem.
Kada smo luk lepo udinstali, dodajemo prethodno obaren pirinač i mleveni orah. Na kraju dodajemo mlevenu papriku.
Pripremimo suve paprike i krompir isečemo na kolutove. Paprike punimo filom i zatvaramo kolutovima krompira.
Napunjene paprike ređamo u duboku šerpu. Začinimo ih suvim biljnim začinom, nalijemo vodom i kuvamo na tihoj vatri dva sata.
Kada su paprike kuvane zapečemo ih u rerni na 200 stepeni petnaestak minuta.

(still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji