SAVRŠEN SPOJ MESA I KROMPIRA: Probajte ovaj starinski recept za preukusnu musaku, od nje nema bolje

Novosti online

26. 09. 2024. u 07:00

Savršen spoj mesa i krompira, spremite omiljeni domaći specijalitet koji vraća u detinjstvo.

САВРШЕН СПОЈ МЕСА И КРОМПИРА: Пробајте овај старински рецепт за преукусну мусаку, од ње нема боље

Foto Shutterstock

Sastojci:

  • 700 g krompira
  • 300 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 4 čena belog luka
  • 1 k. k. aleve i tucane paprike
  •  biber
  • so 
  • 2 jaja
  • 1 pavlaka (200 g)
  • 50 ml mleka
  • ulje

Priprema:

Crni luk iseckati i propržiti na ulju, dodati so, alevu i tucanu papriku, biber i sve izmešati. Krompir očistiti, oprati i iseći na listiće.

U uljem podmazan pleh za pečenje ili u vatrostalnu posudu poređati pola krompira pa dodati mleveno meso i odozgo prekriti ostatkom krompira. U odvojenu činiju staviti pavlaku jaja i mleko i žicom izmešati i preliti preko krompira, pa staviti u rernu koju ste zagrejali na 200 stepeni C. Poželjno je da krompir pokrijete poklopcem ili folijom. Pred kraj otkriti da se zapeče. Peći oko 40-45 min. da lepo zarumeni.

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TAKVI LJUDI SU RETKI: Ceca pozajmila pare Đorđu Davidu posle saobraćajne nesreće u Severnoj Makedoniji