MALO VREMENA ĆE VAM BITI POTREBNO DA NAPRAVITE SAVRŠEN RUČAK: Pržena boranija sa piletinom
Pržena boranija sa piletinom je lepo začinjena i savršeno ide uz pirinač.
Sastojci:
Za piletinu i marinadu:
- 340 pilećeg belog mesa, tanko isečenog
- 2 kašike vode
- 1 kašičica soja sosa
- ½ kašičice susamovog ulja
- 2 kašičice kukuruznog skroba
- 1 kašičica ulja
Za ostatak jela:
- 120 ml pilećeg bujona
- 1 kašičica šećera
- 1 kašika soja sosa
- biber, po ukusu
- 2 kašičice kukuruznog skroba
- 4 kašike ulja
- 450 g boranije
- 3 čena belog luka, naseckana
- 1 kašika crvenog vina
Priprema:
Za boraniju sa piletinom prvo pomešajte sve sastojke za marinadu sa piletinom u činiji, dobro promešajte rukama da piletina upije svu tečnost marinade i ostavite sa strane. Pripremite sos tako što ćete da pomešate bujon, 1 kašičicu šećera, soja sosa, susamovo ulje, prstohvat bibera i 2 kašičice kukuruznog skroba.
Zagrejte duboki tiganj ili vok na jačoj vatri, dok ne počne skoro da se dimi. Dodajte 2 kašike ulja u tiganj i pržite piletinu dok ne porumeni. Prebacite je u drugu posudu i ostavite ulje/mast u voku.
Na jačoj vatri sipajte još 2 kašike ulja u vok, a zatim boraniju u jednom sloju. Pržite boraniju sa jedne strane, oko 1 minut. Promešajte je, a zatim dodajte vodu. Pokrijte tiganj i ostavite boraniju da se pari 60-90 sekundi.
Dodajte beli luk i pržite još 30 sekundi. Sipajte vino i mešajte 15 sekundi. Zatim umešajte mešavinu sosa i pustite da provri.
Vratite piletinu nazad i sve zajedno pržite još 30 sekundi. Kukuruzni skrob u mešavini sosa će ga zgusnuti. Kada je sos željene konzistencije, servirajte sa pirinčem.
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RUČAK GOTOV ZA 20 MINUTA: Piletina sa terijaki sosom osvojiće vas na prvi zalogaj
06. 09. 2024. u 11:40
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropskoj uniji, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)