TAKO JEDNOSTAVAN I ODLIČAN RUČAK: Kombinacija palente, povrća i sira

Novosti online

15. 09. 2024. u 10:00

Kada nemate puno vremena za kuvanje ovaj recept je odličan izbor.

ТАКО ЈЕДНОСТАВАН И ОДЛИЧАН РУЧАК: Комбинација паленте, поврћа и сира

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g palente
  • maslinovo ulje
  • timijan
  • 2 luka
  • 1 žuta paprika
  • 1 crvena paprika
  • dve manje tikvice ili jedna veća
  • patlidžan
  • 250 g šampinjona
  • sir

Priprema:
Palentu skuvati prema uputstvu na pakovanju. Nakon što ste ga skuvali, prebacite ga u duboki kalup i ostavite da se ohladi. Za to vreme iseći povrće, a tikvice i patlidžan iseći na kriške. Na luku i maslinovom ulju prodinstajte isečeno povrće, osim šampinjona, koje su kratko propržene u tiganju pre nego što ih dodate drugom povrću. Začiniti origanom i timijanom i preliti preko palente. Na kraju dodati 150 gr topljenog sira i peći u rerni oko 15 minuta na 220 stepeni.
 

(jutarnji.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA SAM BIO NA MESTU SELEKTORA, MOGUĆE DA SEBE NE BIH STAVIO: Rafael Nadal posle poraza u Dejvis kupu