TAKO JEDNOSTAVAN I ODLIČAN RUČAK: Kombinacija palente, povrća i sira

Novosti online

15. 09. 2024. u 10:00

Kada nemate puno vremena za kuvanje ovaj recept je odličan izbor.

ТАКО ЈЕДНОСТАВАН И ОДЛИЧАН РУЧАК: Комбинација паленте, поврћа и сира

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 150 g palente
  • maslinovo ulje
  • timijan
  • 2 luka
  • 1 žuta paprika
  • 1 crvena paprika
  • dve manje tikvice ili jedna veća
  • patlidžan
  • 250 g šampinjona
  • sir

Priprema:
Palentu skuvati prema uputstvu na pakovanju. Nakon što ste ga skuvali, prebacite ga u duboki kalup i ostavite da se ohladi. Za to vreme iseći povrće, a tikvice i patlidžan iseći na kriške. Na luku i maslinovom ulju prodinstajte isečeno povrće, osim šampinjona, koje su kratko propržene u tiganju pre nego što ih dodate drugom povrću. Začiniti origanom i timijanom i preliti preko palente. Na kraju dodati 150 gr topljenog sira i peći u rerni oko 15 minuta na 220 stepeni.
 

(jutarnji.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio