JELO KOJE ĆETE UVEK PRAVITI: Piletina sa pavlakom i povrćem, zapečena u rerni
Nema bržeg i jednostavnijeg recepta za pravi ručak koji će oduševiti porodicu.
Sastojci:
- pileći filei - 500 g
- prokelj ili brokoli ili karfiol - 200 g
- luk - 1 kom.
- šargarepa - 1 kom.
- pavlaka za kuvanje - 200 ml
- brašno - 1 supena kašika
- ulje
- mleko - 300 ml
- domaći sir - 100 g
- kačkavalj - 200 g
Priprema:
Stavite prokelj ili karfiol ili brokoli u manju šerpu, nalijete vode i stavite da se kuva 15 minuta. Procediti povrće.
Šargarepu sa lukom prodinstati, skloniti sa strane i na istom tiganju propržiti pileće file kratko.
Na 5 kašika ulja propržiti brašno pa zaliti mlekom i vodom. Mešati dok se malo ne zgusne, ne treba da bude kao sos, nego ređe.
Dodati pavlaku za kuvanje, kuvati par minuta i dodati oba sira. U vatrostalnu prvo staviti pileći file, pa luk, pa sos i na kraju povrće.
Staviti da se peče u prethodno zagrejanu rernu 25 minuta na 200 stepeni.
(Still)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
KO ĆE ZAMENITI ŽIKU JAKŠIĆA? "Ja najbolje znam šta želim od toga"
"SIGURAN sam da niko ne može da zadovolji moje zahteve i viziju kako ja to zamišljam."
21. 01. 2025. u 19:19
Komentari (0)