RECEPT ZA KREMASTE KRMENADLE U SOSU OD SENFA: Sočne i neodoljive
Kremaste krmenadle u sosu od senfa prave se sa pavlakom za kuvanje i sokom od jabuke.
Sastojci:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 750 g svinjskih krmenadli bez kostiju
- So po ukusu
- Biber po ukusu
- 65 g žutog luka isečenog na kockice
- 1 kašičica svežih listova majčine dušice
- 30 ml suvog belog vina
- 93 ml soka od jabuke
- 4 kašike senfa
- 3 kašike pavlake za kuvanje
Priprema:
Zagrejte ulje u velikom tiganju na srednje jakoj vatri. U međuvremenu, osušite krmenadle papirnim ubrusima. Sve obilno začinite solju i biberom. Dodajte svinjetinu u tiganj i pržite dok ne dobije zlatno-braon boju na dnu, 4 do 5 minuta. Prebacite na veliki tanjir.
Smanjite vatru na srednju, dodajte luk i majčinu dušicu, začinite solju i dinstajte, povremeno mešajući, dok ne omekša, oko 4 minuta. Dodajte vino, drvenom kašikom ostružite sve zapečene komadiće sa dna tiganja i dinstajte dok skoro ne ispari, 3 do 4 minuta. Umešajte sok od jabuke i pustite da provri. Vratite krmenadle zapečenom stranom nagore i dodajte sve sokove nakupljene na tanjiru u tiganj.
Dinstajte krmenadle 6 do 12 minuta u zavisnosti od debljine. Prebacite krmenadle na tanjire za serviranje. Stavite tiganj na srednju jaku vatru, ubacite senf u sos i dinstajte dok se malo ne smanji, oko 2 minuta. Skloniti sa ringle i dodajte pavlaku za kuvanje. Probajte i po potrebi začinite solju i biberom. Prelijte krmenadle sosom i uživajte.
(stvarukusa/mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
LESKOVAČKA MUĆKALICA: Južnjački specijalitet koji ćete u slast pojesti
16. 05. 2024. u 19:00
SOČNA PAČETINA U SOSU OD POMORANDžE: Francuski specijalitet koji obara s nogu
03. 06. 2024. u 09:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)