IDEALAN POSNI RUČAK ZA KRSTOVDAN: Probajte musaku sa boranijom, pečurkama i pirinčem, sigurno je po ukusu cele porodice
Sutra je Krstovdan, jede se posno, pa je idealno da probate ovaj recepte. Naš predlog je musaka sa boranijom, pirinčem i pečurkama.
Dodajte boraniji pirinač i pečurke i napravite jeftino posno jelo koje će se dopasti celoj porodici. Priprema je najjednostavnija moguća, a sve što treba da uradite jeste da pomešate sve sastojke i prvo kratko propržite, a onda i ispečete.
Boranija po ovom receptu može da se jede i tokom posta, ili danima kada se posti na ulju.
Sastojci:
1 crni luk
3 čena belog luka
1/2 kašičice sitno seckane majčine dušice
2 šolje sveže boranije
1 šolja integralnog pirinča
1,5 šolja bujona od povrća
350 g mešanih pečuraka po izboru
Recept za musaku sa boranijom, pirinčem i pečurkama:
Isecite crni luk na rebarca, pa propržite na malo zagrejanog ulja dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte i mleveni beli luk, pa pržite još minut. Nakon toga dodajte seckane pečurke, začinite po želji i pospite seckanu majčinu dušicu. Sklonite sa šporeta, pa dodajte boraniju i pirinač koji ste prethodno oprali. Sipajte bujon i lepo promešajte.
Sipajte u tepsiju, pa pokrijte providnom folijom i pecite musaku sa boranijom u zagrejanoj rerni na 200°C oko 45-55 minuta. Nekih 10 minuta pred kraj skinite foliju i tako zapecite.
(Mondo/Stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
I DECA GA OBOŽAVAJU: Potaž od graška - Brz, jednostavan i zdrav
16. 01. 2024. u 12:00
LEDENA POSLASTICA OD ČOKOLADE I LEŠNIKA: Torta koja se ne peče, a brzo pravi
14. 01. 2024. u 17:30
TAČNO NA OVOM MESTU BI MOGAO POČETI TREĆI SVETSKI RAT: Putin ga smatra svojom teritorijom, NATO trupe već raspoređene
OVAJ snegom prekriveni granični most između dve srednjovekovne tvrđave u delu Estonije gde se govori ruski, mogao bi biti mesto gde će započeti treći svetski rat, piše Politiko.
26. 12. 2024. u 08:55
POJAVILA SE ŠOK TVRDNjA: "Rusi su oborili avion u Kazahstanu, pogledajte tragove eksplozije na repu letelice"
AVION Azerbejdžan erlajnsa, koji se 25. decembra srušio na putu za Rusiju, možda je oboren ruskom raketom zemlja-vazduh, prema izveštajima ruskih medija koji nisu naklonjeni Kremlju i ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.
26. 12. 2024. u 07:44
A POSLEDICE? Kina gradi najveću hidroelektranu na svetu - iseliće milione ljudi, "keširaće" neverovatne 35 milijarde dolara
PROIZVODIĆE trostruko više od 88.2 milijarde kWh, koliki je projektovani kapacitet trenutno najveće hidroelektrane na svetu - "Tri klanca" u centralnoj Kini.
26. 12. 2024. u 14:37
Komentari (0)