UŽIVAJTE KAO U RESTORANU: Obrok salata sa svinjetinom, kupusom i susamom, sa slatko-ljutim sosom
Obrok salata sa svinjetinom, kupusom i susamom veoma je bogatog ukusa, sa dodatkom slatko-ljutog sosa.
Obrok salate praktično su rešenje kada želite da napravite kvalitetniji obrok za bilo koje doba dana, a koji možete i da ponesete sa sobom. Najveći broj obrok salata pravi se sa piletinom, ali danas imamo potpuno drugačiji recept koji će vas oduševiti. Pravi se sa mlevenom svinjetinom i slatko-ljutim sosem. U recept ide i kupus. Pikantna i sočna obrok salata posipa se susamom, a sigurni smo da će se dopasti svim generacijama u kući.
Sastojci:
* 1 kašika ulja
* 1 čen belog luka
* 450 g mlevenog svinjskog mesa
* 1 kašika mlevenog svežeg đumbira
* 1 kašika susamovog ulja
* 1/2 glavice crnog luka
* 1 šolja iseckane šargarepe
* 1/4 glavice kupusa
* 1/4 šolje sojinog sosa
* 1 kašika čili sosa
* so po ukusu
* 1 stabljika mladog luka
* 3 kašike susama
Priprema:
U većem tiganju zagrejte ulje, pa ubacite mleveni đumbir i mleveni beli luk, pa dinstajte oko 1 minut, dok ne zamiriše. Dodajte svinjetinu, pa promešajte i pržite oko 8-10 minuta, dok ne porumeni. Paralelno odvajajte komadiće mesa špatulom. Pomerite svinjetinu u stranu, pa dodajte susamovo ulje, iseckanu šargarepu i iseckan kupus.
Promešajte i kada se sastojci za obrok salatu sjedine, dodajte soja sos i čili sos. Dinstajte dok kupus ne omekša, oko 5-8 minuta. Posolite obrok salatu sa svinjetinom po ukusu. Prebacite obrok salatu u činiju, dodajte iseckan mladi luk i susam, pa služite.
StvarUkusa
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
KROMPIR I MESO KAKO SU IH SPREMALE NAŠE BAKE: Tradicionalni turski ručak (VIDEO)
29. 11. 2023. u 15:05
10 NAJBRŽIH POSNIH RECEPATA: Za ručak, prave se za 15 minuta i siti ste ceo dan
29. 11. 2023. u 13:53
DOBRA VEST PRED PRAZNIKE: Cene svinjetine polako padaju, but i za 700 dinara
29. 11. 2023. u 12:07
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
SUSRET MERKELOVE I TRAMPA Pitao je za Putina, a papa joj rekao: "Savijaj, savijaj, savijaj - ali osiguraj da ne pukne"
DOBAR deo odlomaka se odnosi na sastanak koji je imala sa Trampom u Beloj kući u martu 2017.
21. 11. 2024. u 17:17
Komentari (0)