TURLI TAVA: Staro tursko jelo koje se sprema u tiganju - obrok pun mesa i raznog povrća, savršeno
Turska kuhinja je veoma bliska našoj, a ovo jelo je savršena ideja za ručak za danas.
Sastojci:
- 3 krompira
- 400 grama jagnjetine
- 1 pakovanje pečuraka
- 2 paradajza (iseckanih na kockice)
- 3 paprike (iseckane na kockice)
- 1 luk (iseckan)
- 1 činijica čedar sira
- 1 kašika paradajz paste
- maslinovo ulje
- so, biber, timijan, kim, po ukusu
Uputstvo:
U velikom tiganju zagrejte maslinovo ulje, onda dodajte krompir isečen na kockice. Pržite ga dok dobijete zlatnu boju. Izvadite i ostavite sa strane.
U drugi tiganj dodajte jagnjeće meso, pa ga pržite dok porumeni sa svih strana. Dodajte seckan crni luk, a onda i paradajz i paradajz pastu i paprike. Zatim dodajte začine u tiganj sa mesom, a potom i pečurke. Kada se meso i povrće ukrčkaju, dodajte pržen krompir, a onda i sir. Pospite peršunom i poslužite.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STIGAO ŽESTOK ODGOVOR TRAMPU OD PREDSEDNIKA: To je naše i tako će ostati!
PREDSEDNIK Paname Hose Mulino poručio je da Panamski kanal pripada njegovoj državi i da oko toga neće biti pregovora.
23. 12. 2024. u 08:54
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
"SRCE MOJE, DUŠO MOJA" Dajana grca u suzama zbog Žike, a on je grli: "Setila sam se naše svadbe" (VIDEO)
"ZASLUŽIO si da te zagrlim i poljubim..."
23. 12. 2024. u 10:06
Komentari (0)