KREMASTA PILEĆA SALATA SA KISELIM KRASTAVCIMA, KROMPIROM I PAVLAKOM: Neobična kombinacija sastojaka za neodoljiv ukus
Kremasta pileća salata je odlična za trpezu.

Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 4 krompira
- 400 g pilećeg belog mesa
- 4 kisela krastavca
- 1 mala crvena paprika
- pola glavice crvenog luka
- 200 g kisele pavlake
- 2 kašike majoneza
- 1 kašičica senfa
- so i biber po ukusu
Recept za salatu:
Kremasta pileća salata je idealno rešenje za trpezu. Možete je servirati uz meso, meze, ali se može jesti i samostalno uz tost hleb.
Krompire najpre skuvajte pa kada se prohlade iseckajte ih na kolutove ili kockice po želji. Piletinu takođe skuvajte i iseckajte. Krastavčiće, papriku i luk iseckajte na sitne kockice pa sve pomešajte sa krompirom. Dodajte preliv koji ste napravili tako što ste pomešali pavlaku, majonez, senf i začine.Pažljivo promešajte, pazeći da povrće ne izgnječite previše.
(stvarukusa.mondo)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

SALATA SA DIMLjENOM PILETINOM: Biće glavna zvezda vaše slavske trpeze
26. 01. 2025. u 15:00Novosti online

SALATA OD KARFIOLA I ORAHA: Lako se sprema, ukusna i zdrava
24. 01. 2025. u 11:00Novosti online

PROTEINSKA SALATA BEZ MESA: Odlična ideja kako da spremite zdrav obrok
16. 01. 2025. u 16:43Novosti online

PIKANTNA SALATA OD PEČENOG KUKURUZA: Tako jednostavna, a neodoljivo ukusna
13. 01. 2025. u 11:00Novosti online

OGLASIO SE MEDVEDEV: Makron će zauvek nestati ovog datuma
FRANCUSKI predsednik Emanuel Makron ne predstavlja pretnju i nikome neće nedostajati nakon što mu se završi mandat, izjavio je zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev.
06. 03. 2025. u 07:47

"BIĆETE UHAPŠENI ILI PROTERANI" Tramp zapretio studentima ako započnu nezakonite proteste
AMERIČKI predsednik Donald Tramp zapretio je da će ukinuti savezno finansiranje fakultetima, školama i univerzitetima koji omogućavaju „nezakonite proteste“.
04. 03. 2025. u 15:24

"TREBALO JE JA DA ODEM PRE NjEGA": Ko je rođena sestra Saše Popovića? (FOTO)
SAŠA Popović, idejni tvorac i kreativni direktor Grand produkcije ispraćen je danas na večni počinak. Rođena sestra Saše Popovića, iako u godinama i slabog zdravlja, došla je na poslednji ispraćaj bratu, a na komemoraciji je sedela pored Suzane i njene dece.
06. 03. 2025. u 16:45
Komentari (0)