PITA KROMPIRUŠA BEZ KORA: Brzo i lako, ukus koji se pamti
AKO volite da jedete krompirušu, onda obavezno isprobajte ovaj recept.

Foto: Printskrin Youtube
Sastojci:
Za testo:
- 2 jajeta
- 1 šolja jogurta
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica praška za pecivo
- 1 kašičica soli
- 180 g brašna
Za nadev:
- 2 krompira
- 2 praziluka
- biber, so, mlevena paprika, peršun
- 2 kašike maslinovog ulja
- 100 g čedar sira
Recept za pitu krompirušu:
Pita krompiruša se pravi brzo i lako, a ovaj recept je ubedljivo najbolji.
Krompire izrendajte pa ih potopite u činiju sa vodom, ocedite. U drugoj posudi pomešajte sastojke za testo i dobro umutite. Izlijte testo u pleh obložen papirom za pečenje. Praziluk iseckajte pa pomešajte sa krompirom i začinite solju, biberom i mlevenom paprikom. Dobijenu smesu stavite preko smese od testa i pecite na 200 stepeni pola sata. Nakon toga narendajte sir odozgo i vratite u rernu na 15 minuta.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo

PITA SA MESOM BEZ KORA: Najbrže rešenje za doručak, užinu ili večeru (VIDEO)
27. 01. 2025. u 07:00Novosti online

SLATKA PITA SA BUNDEVOM I JABUKAMA OD GOTOVIH KORA: Poslastica kojoj niko neće moći da odoli
25. 01. 2025. u 15:00Novosti online

PITA SA TIKVICAMA I TUNjEVINOM: Jednostavno se pravi, a ukus je fantastičan (VIDEO)
17. 01. 2025. u 07:00Novosti online

BEGUNAC IZ ZATVORA UHVAĆEN POSLE 40 GODINA: Odala ga jedna informacija (FOTO)
MUŠKARAC koji je pobegao iz zatvora u Portoriku pre skoro 40 godina uhapšen je u Floridi, saopštila je policija okruga Li.
09. 03. 2025. u 16:04

VUČIĆ OTKRIO VEZE USAID-A I CRTE: Organizacija "Da smradovi odu" dobijala 190.000 evra, biće još mnogo iznenađenja narednih dana
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obišao je u Kovinu završne radove na gradskom kupalištu ''Šljunkara'' i tom prilikom otkrio da je organizacija USAID plaćala 190 hiljada evra preko CRTE organizaciji koja se zove "Da smradovi odu".
09. 03. 2025. u 11:56 >> 13:15

IZAŠAO SEVERININ "FILM", ARSEN POSLAO ŠKAKLjIVU PONUDU: "Koleginice, čuo sam da imate neki film... Mogu ja muziku da vam uradim?"
PEVAČICA Severina Vučković je tokom karijere prošla kroz mnoge uspone i padove, a i danas se prepričava njena anegdota sa legendarnim kantautorom Arsenom Dedićem.
09. 03. 2025. u 18:32
Komentari (0)