KAKO DA VAM UŠTIPCI NE BUDU MASNI: U testo dodajte samo jedan sastojak i neće upiti ni kap ulja
Uštipci su čest izbor za doručak na našim prostorima. Obično ih domaćice služe uz sir i kajmak, a ponekad i uz domaći džem. Međutim, dešava se da budu previše masni i da čak ni ubrus na kojem su se uštipci cedili ne pomaže. Međutim, postoji nekoliko načina koji će vam pomoći da prženo testo ne upije ni kap masti ili ulja.
Jedan od načina za pripremanje idealnih uštipaka je upotreba sode bikarbone ili praška za pecivo, koje ćete prosejati zajedno sa brašnom. Na taj način testo neće upijati višak masnoće kod prženja u dubokom ulju.
Da uštipci ne bi bili masni, ulje u kome ćete ih pržiti trebalo bi da bude dobro zagrejano. Kada je ulje dovoljno zagrejano, ono u trenutku zatvara testo i ne dozvoljava mu da upije višak masnoće.
Proveren način da testo ne upije mnogo ulja ili masti jeste da dok mesite testo u njega dodate čašicu rakije. Kada umutite sve sastojke koje koristite za pripremu, u to dodajte čašicu rakije. Uštipci neće pokupiti ni kap masnoće. Ovo je stari trik koji su još naše bake koristile. Ne brinite jer se ukus rakije uopšte neće osetiti, a poslužiće da testo ne bude previše masno.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjI RECEPT ZA TESTO ZA PICU: Lako se pravi, a još brže jede
25. 12. 2024. u 07:00Novosti online
NAJVAZDUŠASTIJE POSNE MEKIKE: Prave se brzo, a niko ne može da im odoli
06. 12. 2024. u 07:00
NAJBOLjI RECEPT ZA "LUDO TESTO": Od kog možete da pravite sve vrste peciva
28. 11. 2024. u 11:00
ĐOKOVIĆ OTKRIO: Otrovali su me u Australiji, imao sam visok nivo teških metala u krvi
NAJBOLjI srpski teniser Novak Đoković otkrio je da je pre tri godine kada je deportovan iz Australije otrovan hranom u imigracionom hotelu, gde je bio smešten.
09. 01. 2025. u 21:40
AMERIKANCI OBJAVILI MAPE SA RATIŠTA: Rusija nastavlja prodor dublje u Ukrajinu, vraća teritoriju u Kurskoj oblasti (FOTO)
RUSIJA nastavlja da prodire dublje u Ukrajinu i vraća sopstvenu teritoriju u Kurskoj oblasti, pokazuju najnovije mape sa ukrajinskog ratiša koje je objavio Institut za proučavanje rata (ISW).
09. 01. 2025. u 20:45
JELENA KARLEUŠA MORA NA OPERACIJU: Srce opterećeno, oduzima joj snagu - ide pod nož
PEVAČICA je ranije priznala da nikada nije bila dovoljno hrabra da ode pod nož zbog ovog problema.
10. 01. 2025. u 10:32 >> 13:51
Komentari (0)